Samsun'un Tekkeköy İlçesinde bulunan Eti Bakır İşletmeleri'nde perşembe günü meydana gelen iş kazasında 300 tonluk amonyak tankı kapağının altında kalan 5 işçinin ölümü 11 işçinin de yaralanmasıyla ilgili kazada, işe gitmeyerek hayatları kurtulan iki işçiden biri olan evli ve 1 çocuk babası Savaş Erzurumlu, buruk sevinç yaşadı.

10 yıllık kaynakçı olduğunu ve Temmuz ayından bu yana da Eti Bakır'da taşeron firma adına çalıştığını ve mesailerle birlikte eline ayda 2 bin lira geçtiğini söyleyen Erzurumlu, 8 Kasım'da kasık fıtığı ameliyatı olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ameliyat sonrası doktorum 7 gün rapor verdi. 16 Kasım'da raporum bitip işe başlayacaktım. Tekrar kontrole gittiğimde bana yaramın iyileşmediğini söyleyerek 7 gün daha ikinci bir rapor verdi. Ancak ben bu raporu istemiyordum. Çünkü çalışmak zorundayım. Ev geçindiriyorum. İşin bitirilmesi de gerekiyordu.  Ama doktorum kesinlikle çalışmamam gerektiğini söyleyince, raporu almak zorunda kaldım. Olayı duyunca kendimi çok kötü hissettim. Hemen arkadaşlarımı aradım. Ama kimseye ulaşamadım. Ölenlerden 4 kişi yakın arkadaşımdı. O gün ben de orada olabilirdim. Duyunca dizlerimin bağı çözüldü, yıkıldım."



GYK(MS/AAA)