Olay, geçen yıl 18 Şubat gecesi Kilimli Beldesi'ndeki belediye çöplüğünde meydana geldi. Devrek'te oturan Abdulkerim Koç, arkadaşına ait otomobille geldiği Zonguldak'ta, esrar satıcısı olduğu ileri sürülen Onur Yürt ve Seyit Ali Şahin ile buluştu. Koç, otomobilde bir süre esrarı inceledikten sonra beğenmediğini söyleyerek almaktan vazgeçti. Sinirlenen Şahin ve Yürt ile Koç arasında tartışma çıktı. Kavgaya dönen olayda Şahin ve Yürt, Abdulkerim Koç'u dövüp çeşitli yerlerinden bıçakladı. Yaralı halde araçtan çıkıp bir süre sürünen Koç'un üzerindeki 2 cep telefonunu alıp denize atan Şahin ve Yürt, daha sonra kaçtı.

ÖNCE CİNAYETİ ÜSTLENDİ, SONRA ENİŞTESİNİ İHBAR ETTİ

Abdulkerim Koç'un cesedi sabah bulunurken, kaçan şüphelilerden Onur Yürt, eniştesi Seyit Ali Şahin'in baskısıyla polise teslim olup suçu üstlendi. Tutuklanarak cezaevine konulan Onur Yürt, geçen yıl 28 Mart'ta cezaevinden Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazdığı mektupta cinayeti eniştesiyle birlikte işlediklerini itiraf etti. Gözaltına alınan Şahin de tutuklanarak cezaevine konuldu.

'ENİŞTEM KANIMA GİRDİ'

2 sanık hakkında, 'Kasten adam öldürme, nitelikli yağma, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma, resmi belgenin düzenlenmesinde yalan beyan' suçlarından dava açıldı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne yargılanan sanıklar son kez hakim karşısına çıkarken, Abdulkerim Koç'un annesi Nursen ve babası Muhammet Koç ile yakınları da duruşmada hazır bulundu. Son sözleri sorulan sanıklardan Onur Yürt, "O gece ben istemeyerek sanık Seyit'e yardımcı oldum. O benim kanıma girdi. Olay nedeni ile pişmanım. Mahkemenin vereceği karara saygılıyım" dedi. Şahin ise suçlamayı kabul etmedi.

ÖMÜR BOYU HAPİS

Mahkeme, uyuşturucu ticareti ve yalan beyan suçlarından beraatlerine karar verdiği sanıkların, adam öldürmek suçundan ömür boyu, yağma suçundan da 14'er yıl hapis cezası ile cazalandırılmalarını kararlaştırdı.

ÖLEN GENCİN KARDEŞİ CİNAYETTEN CEZAEVİNDE

Ölen Abdulkerim Koç'un kardeşi 18 yaşındaki Furkan Koç, 12 Mayıs 2010'da Devrek Anadolu Teknik Lisesi'nde öğrenim gören kardeşi Ayşe Sümeyye Koç ve arkadaşlarının tartıştığı üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Mahmut Aslan'ı bıçaklayarak öldürmüştü. 'Kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle aynı mahkemede tutuklu yargılanan Furkan Koç, 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.



DS(EE/BT)