Merkez Bakırcılar Çarşısı'nda yenilenen kaldırımların yapımı ardından yolların temizlenmemesini protesto eden bölge esnafı belediyeyi protesto etmek için uzun süreden bu yana alınmayan kumları mezar şekline getirerek üzerine, 'Malatya Belediyesi Ruhuna Fatiha' yazarak tepkilerini dile getirdi. Çarşı esnafı, Malatya Belediyesi'nin yapılan çalışmalardan sonra bölgedeki kumları temizlemediği için böyle bir tepki yolu seçtiklerini anlattı. İşyeri sahiplerinden Hamdi Karaca, bölgede yapılan çalışmaların çok ağır işlediğini, esnafın ağır işleyen çalışmalara tepki gösterdiğini söyledi. Esnafın kendi çabaları ile temizlik yaptığını belirten Karaca, "3-4 aydır esnaf burada mağdur. İşler ağır ilerliyor. Kum yığının kaldırılması için buradaki esnaflar 15-20 gündür uğraşıyor ama kimse kaldırtamadı" dedi. Belediyenin esnaf sorunlarına tepkisiz kaldığını öne süren Karaca, Malatya Belediyesi’ne yazılı olarak başvurmalarına rağmen herhangi bir sonuç alamadıklarını öne sürerek, şöyle konuştu:

"Buradaki esnaf burayı yıkıyor, temizlik yapıyor. Sabah bir geliyorlar ki kumlar sağa sola dağılmış. Esnafın burada yapılan işlerden şikayeti var. Yazılı olarak başvurduğumuz halde belediyeden gelip ilgilenen olmadı. Bizi kaale alıp da 'Arkadaşım bu dilekçeyi neden verdiniz, şikâyetiniz nedir’ diyen olmadı. Esnaf her sabah gelip buradaki yolu temizliyor. Kumları topluyorlar. Burada siyasi bir amacımız da yok yani."

DAHA ÖNCE YOL ORTASINA SEBZE-MEYVE DİKİLMİŞTİ

Malatya’da daha önce de İsmetiye Sokak'taki esnaf, sokaklarında ağır ilerleyen yol çalışmaların tepki göstererek sokak ortasına biber, domates ve çilek dikmişti. Bölge esnafının bu tepkisinden sonra İsmetiye Sokak’ta yarım kalan çalışmalar kısa sürede tamamlanmıştı.



MP(MP/İD)