Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin 59'uncu Seçimli Genel Kurulu, kooperatifin sosyal tesislerinde yoğun bir katılımla yapıldı. Kurula AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Ak Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, CHP Manisa milletvekili Hasan Ören, Özgür Özel, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkan Vekili Salahaddin Hünü, MHP'li Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar ve Azmi Açıkdil, siyasi partilerin il ve merkez ilçe başkanları ile oda başkanları ve çok sayıda esnaf katıldı.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Çınar, 2011 yılının esnaf için iyi geçtiğini ancak 2012 yılında esnafı sıkıntılı günler beklediğini belirtip hükümetin önlem alması gerektiğini söyledi.

ESNAF KEPENK KAPATIYOR

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Türkiye'de 2 milyonun üzerinde esnafın bulunduğunu ve aileleriyle ülkenin büyük gücü olduğunu dile getirdi. Akçay, esnafın çok zor günler geçirdiğini öne sürüp "2005-2010 yılları arasında 900 binden fazla esnaf kepenk kapattı. AK Parti istikrar sürsün diyor ama esnaf kepenk kapattıkça nasıl istikrar sürecek" dedi.

CHP'LİLER DE İKTİDARA YÜKLENDİ

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, esnaflığı çok iyi bildiğini ve esnafın yaşadığı en önemli sıkıntının sosyal güvenlik destekleme primlerinden kaynaklanan mağduriyeti olduğunu söyledi. Özel, "Hepimizin çok beklediği intibak yasası bir dağın fare doğurması gibi bir olaydır. Meclis'e sevk edilen intibak yasasında emekli Bağ-Kur'lunun mağduriyeti ortadan kaldırılmıyor. CHP'nin ortaya koyduğu tasarının onda biri bile değil. Bu kadar Bağ-Kur emeklisinin beklentisinin gündeme alınmasını bu kürsüde iktidar partisinden talep ediyoruz" diye konuştu.

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören de iktidara yönelik eleştirilerde bulundu. Ören, "İktidar partisinin milletvekilleri burada. Hüseyin Tanrıverdi şimdi çıkacak. Sağlıktan alacak eğitimden çıkacak, Silivri'den alacak başka yerden çıkacak. Ama sicil affından, Bağ-Kur primlerinin yüksekliğinden bahsetmeyecek. Bize burada siyaset yaptırmayın. AKP milletvekillerine soruyorum. Sicil affı çıkardınız hiçbir şekilde uygulanmıyor. Bankaya gidildiğinde sicil affıyla ilgili silinme söz konusu değil. Bağ-Kur primleri bu kadar yüksekken bu esnaf nasıl ödeyecek? Esnaf yanında çalışanının sigorta primini nasıl ödeyecek. Bu kadar yüksek sigorta primlerinin olduğu yerde esnaf ve sanatkarın bu paraları ödemesi mümkün değildir" diye konuştu.

TANRIVERDİ'DEN ELEŞTİRİLERE CEVAP

Hükümetin esnaflar için yaptıklarını anlatan ve eleştirilere cevap veren Tanrıverdi, genel kurula esnafı dinlemek ve istekleri Ankara'ya rapor etmek için katıldığını kaydetti. Önce esnafa seslenen Tanrıverdi, "Esnafımız, bizim kendileri için neler yaptığımızı biliyor" dedi. Hasan Ören'in eleştirilerine cevap veren Tanrıverdi, CHP'yi Silivri ile vurdu. Tanrıverdi, "Burada kusura bakmasın kimi milletvekili arkadaşlarımız muhalefet adına bazı olumsuzlukları ifade etmiş olsalar da sizler gerçeği biliyorsunuz. Hasan Ören'in `Hüseyin Bey gelecek sağlıktan girecek, eğitimden çıkacak, Silivri'den girecek' gibi sözleri çok fazla. Biz onlara takılmıyoruz. Bizim Silivri ile işimiz yok. Biz esnafımızla meşgul oluyoruz. Ama Silivri'den bir ses kulağıma geliyor. Silivri'den diyorlar ki `Hani biz çıkmadan siz Meclis'e girmeyecektiniz. Niye bizi sattınız, yalnız bıraktınız da Meclis'e gittiniz?' diye sitemde bulunuyorlar. Ne diyeceksiniz o arkadaşlarınıza? Bizim işimiz tüccarla, esnafımızla" dedi

HASTA ADAM USTA ADAM OLDU

Tanrıverdi, bir çok ülkede yaşanan kriz ortamında Türkiye'nin kendi ayaklarının üzerinde durduğunu vurguladı. Tanrıverdi, AK Parti iktidarı ile geçmişte 70 sente muhtaç bir Türkiye'den bugün eser kalmadığını belirtip, "Türkiye'ye `hasta adam' diyorlardı, şimdi `usta adam' diyorlar. Elbette daha yapacak önemli işlerimiz var. Kim ne derse desin, biz yolumuza devam ediyoruz. Durmak yok hizmete devam. Biz istikrardan yanayız. Bu istikrar, güçlü ekonomiyi meydana getirmiştir. Yardım alan değil, yardım eden konumuna geldik" dedi.

ÇINAR YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Konuşmaların ardından kooperatifin başkanlık seçimine geçildi. 18 yıldır kooperatif başkanlığını yürüten Recep Çınar, üyelerin tamamının oyu ile yeniden başkan seçildi. Recep Çınar başkanlığındaki yönetim kurulu; Recep Çınar, Yusuf Enli, Adnan Çakmak, Ahmet Ülke, Sait Başbelen'den oluştu.

İK (AÖ/SSA) (FOTOĞRAF)