Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı'na gelen 6. Filo'ya bağlı geminin askerleri, dün akşam Marmaris Kapalı Çarşı esnafı ile halı sahada buluştu. Esnaf ve askerlerden oluşan taraftarların yoğun tezahüratları ile başlayan maç, savaş gemisi komutanı Brad Busch'un da oyuna dahil olmasıyla iyice renklendi. İlk yarısı 1-1 berabere biten maçın ikinci yarısı, oldukça çekişmeli geçti. ABD askerlerinin 3-2 yenik sürdürdüğü maçın son dakikalarında, komutan Brad Busch'un kaleye attığı sert şutun gol olmasıyla maç 3-3 berabere sonuçlandı. Maç sonrasında Marmaris Kapalı Çarşı esnafı, ABD askerlerine bir pastanede baklava ikram etti.

Savaş gemisi komutanı Brad Busch, DHA'ya yaptığı açıklamada, Türk insanının örnek misafirperverliğini daha önce gelen meslektaşlarından duyduğunu ve şimdi yerinde gördüğünü belirtti. Dünyanın bir çok turistik kentini gezdiğini, ancak Marmaris'in çok farklı ve çok güzel olduğunu kaydeden Busch, "Görev nedeniyle gittiğim tüm turistik kentlerde daha sonra ailemle tatil yaparım. Şu anda Marmaris benim için ilk sırada. İzine ayrıldığım ilk gün eşimi ve çocuklarımı alarak buraya tatile geleceğim. Gemilerimizin liman ziyaretlerini Marmaris'e yapması için de üstlerime teklifte bulunacağım. Yapılan dostluk maçı ile aramızdaki ilişkileri daha da artıracağına inanıyorum" dedi.

Esnaf adına konuşan Hüseyin Ilgın da ABD askerleri ilçeye geldiklerinde mutlaka bir dostluk maçı düzenlediklerini belirterek, "Yapılan bu tür etkinliklerle iki ülke insanı arasındaki ön yargılar ortadan kalkıyor ve güven geliyor" diye konuştu.



AG(AÖ/SS)