28 bin kişinin yaşadığı ilçenin belediye tarafından işletilen tek hamamı yaklaşık bir yıl önce zarar ettiği gerekçesiyle kapatıldı. Hamamın tekrar açılmasını isteyen çevre esnaf bunun için imza kampanyası başlattı. Kampanyanın öncüsü olan 32 yaşındaki Malkaralı esnaf Hamdi Çevik kısa sürede yaklaşık 100 imza topladıklarını söyledi. Çevik, "Hamam halkımızın eski gelenek ve göreneklerindendir. Fakat birçok yerleşim birinde hamam sayıları artarken ilçemizde tek olan hamamın kapanması üzücü bir olay. Malkara halkı ve Malkara’da askerlik yapanlar hamamın tekrar açılmasını istiyor. Biz de bunun için imza toplayıp belediyeye teslim ediyoruz" dedi.

Hamdi Çevik imza kampanyasında toplanan 100’e yakın imzaları Malkara Belediyesine götürdükleri ve hamamın tekrar açılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

'TALEP VARSA, YENİDEN AÇARIZ'

Malkara Belediye Başkanı AK Parti'li Birol Kaya, geçen yıl hamam çalışanlarının işi bırakıp gittiğini ifade etti. Kaya, "Hamam bizim işletmemizde ancak geliri az ve giderleri çok bu yüzdende geçen yıl kapatmak zorunda kaldık. Eğer yeniden talep gelirse değerlendiririz ve yeniden açabiliriz" diye konuştu.



MY(LK/BT)