Şanlıurfa'nın Veysel Karani Mahallesi'nde Z.B., Yeşildirek Mahallesi'nde ise E.Ç. adlı kadınlar, polis ihbar hattını arayarak, aile içi şiddete maruz kaldıklarını söyledi. Hafif yaralı olan ve hastanede ayakta tedavi edilen 2 kadın, aile içi nedenlerden dolayı çıkan tartışmada kendilerine şiddet uygulayan eşlerinden şikayetçi oldu. Polis, şikayetlerin ardından şiddet mağduru kadınların eşlerini gözaltına aldı.

Siverek'in Hasan Çelebi Mahallesi'nde ise A.S. adlı kadın eşi H.S. tarafından dövüldü. Kavga sesleri üzerine komşularının ihbarda bulunmasının ardından eve gelen polisler A.S.'yi hastaneye götürüp, eşi H.S.'yi gözaltına aldı.

Viranşehir'in Yenişehir Mahallesi'nde ise F.Y. adlı kadın, eşi tarafından dövüldükten sonra eve kilitlendi. İhbar üzerine eve gelen polisler tarafından kurtarılan kadın hastaneye götürülürken, eşi F.Y. de ilçe merkezinde gözaltına alındı.

Sorgulanmalarına başlanan 4 şüpheli, 'Aile fertlerine kötü muamele' suçundan ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilecek.



(HK/CK)