Merkez Meram ilçesinde oturan demir ustası Ramazan S.'nin eşi Fatmaana S. ve komşusu büfe işletmecisi Mehmet B.'nin eşi Zübeyde B., 10 gün önce, birlikte hareket edip evlerini terk etti. Eşlerinden haber alamayan Ramazan S. ve Mehmet B. de geçen salı günü akşam saatlerinde Karahüyük Mahallesi Hatıp Caddesi'ndeki bir inşaatın 6'ncı katına çıkarak intihara kalkıştı. Ramazan S. ve Mehmet B., çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen polise, eşlerinin evi terk ettiğini ve dönmelerini istediklerini söyledi. Polisin, ikna etmesi üzerine aşağı indirilen iki komşu, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Hala eşinin neredede olduğunu bilmediğini ve hiç aramadığını söyleyen Mehmet B., işe gittikten sonra, eşi Zübeyde B.'nin, komşusu Ramazan S.'nin eşi Fatmaana S. ile birlikte 8 yaşındaki çocuğunu da alarak evi terk ettiğini anlattı. Eşi ile arasında herhangi bir probleminin olmadığını belirten Mehmet B., "Hiç problemimiz yoktu. Öğlene doğru telefonla aradığımda ulaşamadım. Merak ederek eve geldim. Not bırakmış ve komşumuz Ramazan S.'nin eşi Fatmaana S. ile birlikte evi terk ettiğini belirtmiş. Aradık ama bulamadık. Polisede bildirdik. Kimse yardımcı olmadığı için bunalıma girdik ve inşaata çıktık" dedi.

Ramazan S. ise demirci olarak çalıştığını ve sezonluk işler aldığı için de borçlarının bulunduğunu belirterek, "Borçlarımdan dolayı evime haciz geldi. Bundan dolayı çok daraldığını söylemişti. Bunun dışında kavga ve gürültümüz olmadı. Evi terk ettikleri gün hiç bir sorun yaşamadık" diye konuştu. 10 gündür çok perişan olduklarını dile geteren Ramazan S., "5 yıllık eşim ve seviyorum. Severek de evlendim. Her ne olursa olsun eve gelmesini istiyorum. Hiç bir zarar vermek gibi bir düşüncem yok. Tek istediğim evliliğimi kurtarmak" dedi. Ramazan S., "Son çare olarak inşaata çıkmayı gördük. Biz oraya gösteriş için çıkmadık. Reklam olayım düşüncesiyle de çıkmadım. Tek istediğimiz de eşlerimizle görüşmekti. Eşimi çok seviyorum" diye konuştu.



MKY(İA/SS)