Karacabey İlçesi'nde inşaatlarda çalışan Servet Demirhan, 6 yıl önce 19 yaşındayken, kendisinden 5 yaş küçük olan Ayşenur Duysak'ı kaçırdı. Ayşenur'un ailesi polise başvurarak kızlarını kaçıran Demirhan'dan şikayetçi oldu. Yakalanan çift anlaşarak kaçtıklarını itiraf edince yaşı küçük olan genç kızın annesi ve babası şikayet dilekçesini geri aldı. 2008 yılında Ayşenur'un ailesinin özel izniyle çift resmi nikah kıyarken, bir yıl sonra da 'Yener' adını verdikleri oğulları dünyaya geldi.

KAMU DAVASI SÜRDÜ, CEZAEVİNE KONULDU

Ancak Servet Demirhan, hakkında açılan kamu davasında 'Küçük yaşta çocuğun istismarı' suçundan Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezanın Yargıtay tarafından da onanması üzerine de 2,5 ay önce cezaevine konuldu.

Eşinin cezaevine girmesinin ardından oğluyla birlikte kayınpederinin evine sığınan Ayşenur Demirhan, "Aile birliği böyle mi korunuyor, devlet bizi mağdur etti" dedi. Cezaevindeki görüş günlerinde eşinin psikolojisinin daha da kötüye gittiğini gözlemlediğini anlatan Demirhan, "Eşimin psikolojisi bozulmuş. Cezaevinden çıkmadığı taktirde kendisini öldüreceğini söylüyor. Çok korkuyorum. Bunun hesabını kim verecek" diye konuştu.

Oğlu Yener'in babasını askerde bildiğini belirten Demirhan, "Yolda gördüğü her askere sarılıyor. Babasını çok özlüyor. Bu acıyı bize daha fazla yaşatmasınlar" dedi.

CEZAEVİNDE BİR EŞ DAHA

Aynı suçtan Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde cezasını çekenlerden biri de Seniye Doğan'ın eşi 23 yaşındaki Osman Doğan. Merkez Osmangazi İlçesi'nde yaşayan Osman Doğan, 14 yaşında iken Seniye Doğan’ı kaçırdı. Osman Doğan, tutuklandıktan 3 ay sonra kızın babası evliliğe razı olunca özgürlüğüne kavuştu. Ancak hakkında Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde kamu davası açılan Doğan da 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Verilen cezanın Yargıtay tarafından onanması üzerine o da 2,5 ay önce cezaevine konuldu.

2 ÇOCUĞUYLA PERİŞAN OLDU

Eşinin hapse girmesi üzerine, kızları 5 yaşındaki Damla ve 4 aylık Edanur'la perişan olduğunu belirten Seniye Doğan, "Devlet yuva yıkar mı?" diyerek eşinin cezaevine gönderilmesine tepki gösterdi. Doğan, "Evlendiğimiz için davanın ortadan kalktığını sanmıştık. Karar bizi şok etti. Çocuklarımla ortada kaldım. Ailem ve kayınvalidemler bana destek olmaya çalışıyorlar. Onlar da nereye kadar destek olabilirler? Çocuğum her gün 'baba' diyor babasını istiyor. Babasını işte biliyor. Bu çocuklar babasız büyümesin" diye konuştu.

GÖRÜŞ GÜNÜ TANIŞIP ARKADAŞ OLDULAR

Cezaevindeki görüş gününde tesadüfen tanışıp arkadaş olan Ayşenur Demirhan ve Seniye Doğan, zor günlerinde birbirlerine destek oluyor. Sürekli birlikte zaman geçiren ve aynı kaderi paylaşan 'çocuk gelinler', özel düzenleme ile eşlerinin eşlerinin serbest bırakılmasını istiyor. Seslerini duyurabilmek için Ankara'ya TBMM'ye gitmeyi planladıklarını anlatan Demirhan ve Doğan, "Cumhurbaşkanımız Gül'den, Başbakanımız Erdoğan'dan, Adalet Bakanımızdan, Kadın ve Aileden Sorumlu Bakınımız Fatma Şahin'den destek istiyoruz. Bizim ailemizi, yuvamızı yıkmasınlar. Biz para pul değil, kocalarımızı istiyoruz. Onlar cezaevinde, biz ise dışarıda mahkumiyet yaşıyoruz. Bize yardım etsinler" diyerek, yetkililerine seslendi.



IA,SB,FK(FK/COŞ)