Osmangazi Mahallesi Güvenli Sokak'taki 4 katlı Kale Apartmanı'nın en üst katında oturan ve Devlet Demiryolları'ndan emekli baba Necdet Öztürk ile ev kadını eşi Hadise Öztürk, patlamanın ardından Afyonkarahisar'a gitti ve orada vatani görevini yapmakta olan oğulları Barış Öztürk'ün şehit olduğu haberini aldı. Daha sonra Eskişehir'deki evlerine dönen ve büyük üzüntü içerisinde olan Öztürk çifti, gelen yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıyor. Necdet Öztürk ile Hadise Öztürk, yakınları aracılıyla acılarının büyük olduğunu ifade ederek, basın mensuplarıyla görüşmek istemediklerini söyledi.

Şehidin anne ve babasının oturduğu Kale Apartmanı'nın girişinde ve en üstünde Türk bayrağı motifleri bulunuyor. Öztürk Ailesi de oğullarının şehit haberinden sonra evlerinin dışına büyük bir Türk bayrağı astı. Aynı şekilde bir bayrak da apartmanın ikinci katına asıldı. Kale Apartmanı'nın bitişiğindeki ve karşısındaki apartmanda oturanlar da evlerinin balkon ve pencerelerini Türk bayrakları ile donattı.

Yakınlar, Barış Öztürk'ün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki özel bir üniversitede 4 yıllık Turizm ve Otelcilik Bölümü'nü bitirdiğini söyleyerek, "Barış bir süre Türk Hava Yolları'nda host olarak çalıştı. Aldığımız duyumlara göre yapılan son iş bırakma eyleminden sonra işten çıkartılmış. Barış daha sonra kendi mesleği ile ilgili olarak Antalya'da bir otelde işe başlamış. Son olarak buradan ayrılıp kısa dönem olarak askere gitmiş. Acemi eğitimi tamamladıktan sora da 3 Eylül 2012 tarihinde Afyonkarahisar'daki birliğine teslim olmuş. Barış'ın cenazesi henüz aileye teslim edilmedi. Askeri yetkililer cenazelerin önümüzdeki pazar ya da en geç pazartesi günü yakılarına teslim edileceğini belirtmişler. Barış herkes tarafından sevilen, efendi ve çok iyi biriydi" dedi.



HT,SK(EK/SS)