Olay, Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampusu Cumhuriyet Kapısı önünde meydana geldi. AGD üyesi 4 genç, açtıkları standın önünde durdukları sırada yanlarına sol görüşlü oldukları belirtilen 15 kadar öğrenci geldi. İddialara göre gruptakiler AGD'lilere "Rektörlük kampus içerisinde bizim stant kurmamıza izin vermiyor. Siz de dışarıda kurduğunu bu standı kaldırın" dedi. Stantı kaldırmayan AGD üyesi gençler ile gruptakiler arasında tartışma çıktı. İddiaya göre, gruptakiler standı tekmelerle parçaladıktan sonra AGD'lilere saldırdı. AGD'li 2 kişi kaçarken kalan diğer 2 kişi gruptakilerin yumruklu saldırısına uğradı. Gruptakiler yere düşen 2 genci tekmeledi. Yoldan geçenlerin müdahalesiyle gruptakiler olay yerinden uzaklaşıp kampus içerisine girdi.

Dövülen 2 genç polis merkezine giderek kendilerine saldıranlardan şikayetçi oldu. Yetkililer, olaya karışan kişilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampusü'nde 4 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen olayda yeni gelen öğrenciler için kampuste aralarında TKP, Eğitim-Sen'in de bulunduğu çeşitli grupların açtığı 'Üniversiteye Hoşgeldin' stantlarına Rektörlük izin vermemişti. Özel güvenlik görevlilerinin stantları kaldırmalarına karşı çıkan 40 kadar öğrenci ile Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı Çevik Kuvvet polisleri tarafından kelepçe takılarak gözaltına alınmıştı. Şanlı ve öğrenciler götürüldükleri Emniyet Müdürlüğü'nde aynı gece ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.



EK(EK/İD)