Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri hırsızlık şüphelilerine yönelik yaklaşık 8 ay süren teknik takip çalışması sonucunda sabah saat 05.00'te Eskişehir, Ankara, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Afyonkarahisar ve Kırıkkale illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. 'Vatansız' anlamına gelen 'Haymatlos' adı verilen 7 ildeki eş zamanlı operasyona yaklaşık 600 polis katıldı.

PLASTİK KELEPÇELER TAKILDI

Eskişehir'deki operasyonda 71 Evler Mahallesi'nde daha önce belirlenen evlere baskın düzenlendi. Polisler bazı evlerin kapılarını balyozlarla kırıp içeriye girdi.

Merkeze bağlı Sultandere Köyü Çayırlık mevkiinde kurdukları çadırda kalan hırsızlık şüphelilerine yönelik de operasyon yapıldı. Çadırda kalan çok sayıda kadın ve erkeğin bileklerine plastik kelepçeler takıldı. Şüphelilerin kaldıkları çadırlar kadın ve erkek polisler tarafından didik didik arandı.

Eskişehir Emniyet Müdür Vekili Mustafa Özefe, 8 aylık süren çalışma sonucunda ev ve işyeri hırsızlığı ile yankesicilik olaylarına karışan şüphelilere yönelik operasyon düzenlediklerini söyledi. Özefe, operasyonda 80 şüphelinin gözaltına alındığını, çalışmaların sürdüğünü bildirdi.