Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ilk olarak saat 06.00 sıralarında Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı'nın oturduğu Yenikent Mahallesi'ndeki evinde arama yaptı. 5 katlı apartmanın en üst katında arama yapan polisler bilgisayarlar ile bazı dökümanlara el koydu.

Yaklaşık 2 saat süren aramanın ardından Ali Paşa Şanlı ekip otosuna bindirildi. Şanlı, gazetecilere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın isteği doğrultusunda aramaların yapıldığını söyledi.

EVİNDEN ALIP SENDİKAYA GELDİLER

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri Ali Paşa Şanlı ile birlikte İstiklal Mahallesi'ndeki Verem Savaş İş Merkezi'nde bulunan Eğitim-Sen Şube binasına geldiler. Polisler burada arama çalışması başlattı. Yetkililer herhangi bir gözaltının olmadığını, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla şube başkanı Ali Paşa Şanlı'nın evinde ve şube binasında arama yaptıklarını belirtti.

Eğitim-Sen Şube Sekreteri Faik Alkay, aramaların kendilerine yönelik bir baskı ve sindirme amacını taşıdığını öne sürdü. Alkay, Eğitim-Sen'e yönelik aramaların Türkiye'nin çeşitli illerinde de yapıldığını kaydetti.



EK(EK/COŞ)