Gökmeydan Mahallesi'ndeki Kent Park içerisinde bulunan yapay plajın yaz sezonu açılışı vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Kadın ve aileler ile yalnız gelen erkekler için ayrılan 2 bölümün bulunduğu plaj gün boyunca dolup taştı.

Büyükşehir Belediyesi Yapay Plaj sorumlusu Ercan Turan, yaz sezonu açtıklarını belirtti. Turan, palajla ilgili olara şu bilgileri verdi:

"Eksikliklerimizi giderip sezonumuzu açtık. Plaj yaz sezonu boyunca sabah saat 10.00'dan akşam saat 18.00'e kadar hizmet verecek. Hafta içi 5 lira, hafta sonu da 7.5 lira karşılığında plaja girilecek. Fiyatlar geçen yılın aynısı. 4 yıldır hizmet sunduğumuz plajımızda 150 adet şezlong var. Bu yetersiz kalıyor. Ancak 350 metrelik yapay plajda şezlong sayısını artırsak yürüyecek yer kalmaz. Bu nedenle vatandaşlar buraya gelirken üzerinde güneşlenebileceği şeyler getirebilirler."

Yapay plaja Eskişehirlilerin yanı sıra civar illerden de gelenler oldu. Vatandaşlar yaz sıcağında deniz özlemini bu plajla giderdiklerini söyleyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e teşekkür etti.

Bu arada yapay plajın orta bölümünde bulunan açık olimpik yüzme havuzunda düzenlenecek olan yüzme kursları için kayıtlar başladı. Temmuz ayının ilk haftasında başlayacak olan ve hafta içi her gün, yaş gruplarına göre gerçekleştirilecek olan yüzme kurslarına 6 yaş üstü herkes katılabiliyor. 6-17 yaş arası kursiyerlerin 40 lira, 17 yaş üstü kursiyerlerin ise 60 lira kayıt ücreti ödemeleri gerektiği belirtildi.