Olay, Arifiye Mahallesi Kuyumcular Çarşısı'nda geçen perşembe gecesi meydana geldi. S.B., levye ile kepenk ve kapı kilitlerini kırdığı Uğur Kuyumculuk'a girdi. S.B., tezgah üzerinde ve çekmecede bulunan 116 bin liralık altınları alıp, otomobille kaçtı.

İşyeri sahibi 41 yaşındaki U.A.'nın sabah geldiğinde hırsızlığı fark edip olayı polise bildirmesinin ardından Eskişehir Emniyet müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu tarafından özel ekip oluşturuldu. Özel ekip ilk olarak bölgedeki 30 Mobese kamerası görüntüsünü inceledi. Şüphelinin bindiği otomobilin plakası da belirlendi. Ekipler, kuyumcudan altın çalan kişinin, çoğunluğu hırsızlık olmak üzere 43 suç kaydı bulunan S.B. olduğunu belirledi.

Eskişehir'den İzmir'e giden özel ekip çaldığı altınları bozduran S.B.'yi, Eşrefpaşa semtindeki bir eğlence yerine girerken yakaladı. Üzerinden E.S. adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı çıkan S.B., altınları satarak elde ettiği paraları harcayamadan gözaltına alındı. Eskişehir'e getirilen şüpheli S.B. yapılan sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi.

Emniyet yetkilileri, olay gecesi S.B.'nin kapısını levye ile açtığı kuyumcunun alarmının çaldığını, güvenlik şirketinin durumu işyeri sahibi U.A.'ya bildirdiğini, U.A.'nın ise "Daha önce de alarm çaldı. Rüzgardandır" diyerek durumu polise bildirmediğini söyledi.

Bir Emniyet yetkilisi, oluşturulan özel ekibin önce dükkanın önünde keşif yapan ardından da kıyafetini değiştirip hırsızlık olayını gerçekleştiren şüphelinin 3 saat içerisinde kimliğinin tepit edildiğini, 17 saat içerisinde de İzmir'de yakalandığını belirtti.



EK(EK/CK)