Hamamyolu Caddesi'ndeki Saatli Park'ta toplanan BDP'li yaklaşık 50 kişi, cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerine destek vermek için yürüyüş yaptı. Porsuk Bulvarı'na kadar yürüyen gruba yol boyunca bazı vatandaşlar tepki gösterdi, polisin araya girmesiyle olaylar büyümeden önlendi.

Yaklaşık 2 kilometre yürüyerek Porsuk Bulvarı'nda bir hipermarketin önüne gelen gruba hitaben BBP İl Başkanı Ayhan Tepe konuşma yaptı. Cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla kendilerinin de 3 günlük açlık grevi başlattıklarını açıklayan Tepe, "Türkiye hapishanelerinde 12 Eylül 2012 tarihinden beri devam eden açlık grevleri 50'nci gününü dolduracak. Birkaç hapishanede başlayan ve dalga dalga yayılan bu zindan direnişçilerinin sayısı bugün 700'e ulaşmıştır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından gruptakiler yaklaşık yarım saat süreyle yerde oturdu. Oturma eyleminin sona ermesinin ardından yoldan geçen bir genç Türk Bayrağı açtı. Polisler bu genci grubun yanından uzaklaştırdı. Gruptakiler, çevik kuvvet polislerinin gözetiminde 300 metre kadar uzaklıktaki BBP il binasına gitti.