Kaza sabah saat 08.30 sıralarında daha önce merkeze bağlı belde olan, son yapılan düzenlemeyle mahalle statüsüne kavuşturulan Çukurhisar'da meydana geldi. İnönü İlçesi'ndeki bir fabrikada gece vardiyasında çalışan işçileri sabah evlerine götüren Gürbüz D. yönetimindeki 26 S 7325 plakalı otobüs, bariyersiz hemzemin geçitte karşıya geçmek istediği sırada Çimsa Eskişehir Çimento Fabrikası'na malzeme götürmekte olan makinistliğini Naim D.'nin yaptığı yük treni çarptı.

Yük treni, içerisinde 40 işçinin bulunduğu otobüsü yaklaşık 20 metre sürükledi. Kaza sırasında trendeki manevra görevlisi İsmail Gökoğul (44) ile otobüste bulunan işçilerden Hakan Büyükşengül (37) ve İsa Gölpek (34) yaralandı.

Bacakları trenle otobüs arasına sıkışarak ağır yaralanan tren manevra görevlisi İsmail Gökoğul 112 ambulansıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'ne, diğer yaralılar Hakan Büyükşengül ve İsa Gölpek de Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. ESOGÜ Hastanesi'nde tedavi altına alınan İsmail Gökoğul'un hayati tehlikesinin olduğu, Hakan Büyükşengül ile İsa Gölpek'in ise sağlık durumlarının iyiye gittiği belirtildi.

Jandarma komutanlığı yetkilileri demiryolu hattının sadece çimento fabrikasına malzeme getirip götürülmesi için kullanıldığını belirterek, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi.