Orta Mahalle Mescit Sokak'ta dün sabah saat 05.00 sıralarında 25 yaşındaki Ufuk Ş.'ye ait park halindeki 26 UZ 046 plakalı motosiklette patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle sokaktaki çok sayıda evin pencere camları kırıldı, park halinde bulunan bazı araçlar da zarar gördü, motosiklet de kullanılamaz hale geldi.

Motosiklet patlaması olayından yaklaşık 10 dakika sonra olay yerine 500 metre mesafede Karapınar Mahallesi Haktan Sokak'taki 51 yaşındaki Osman Y.'nin yalnız yaşadığı tek katlı evde de patlama meydana geldi. Yatak odasındaki patlamada evin içerindeki eşyalar zarar gördü, pencere camları kırıldı. Yandaki oturma odasında uyumakta olan ev sahibi Osman Y.'ye bir şey olmadı.

YAKALANDILAR

Olayın ardından Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri civardaki işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerini tet tek inceledi. Görüntülerde Eskişehir'deki bir krom madeninden işi emeklisi olan Ramazan Ç. ile Kezban Y. adlı kadının bir hafif ticari araçla olay yerine geldikleri belirlendi. Ramazan Ç. ile Kezban Y. polisler tarafından yakalandı.

Gözaltına alınan şüphelilerden Ramazan Ç.'nin evinde çeşitli ebatlarda profil boru bulundu. Ramazan Ç.'nin bu borulara barut koyup patlama olaylarını gerçekleştirdiği belirtildi.

Şüphelilerden Ramazan Ç., patlayıcı koyduğu motosikletin sahibi Ufuk Ş.'nin evinde kiracı olarak oturduğunu ancak 7 aydır kira alamadığını, tanıdığı Kezban Y.'nin ise eşi Osman Y.ile boşanma davalarının olduğunu söyledi. Ramazan Ç., kiracısı Ufuk Ş.'yi ve Kezban Y.'nin eşi Ramazan Y.'yi korkutmak amacıyla patlayıcılar hazırlayıp bunları söz konusu olay yerine attığını itiraf ettiği kaydedildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamaları tamamlanan şüpheliler Ramazan Ç. ile Kezban Y. "Patlayıcı madde kullanarak insan öldürmeye teşebbüs, genel güvenliği kasten tehlikeye düşürmek ve mala zarar vermek" suçlarından adliyeye sevk edildi.