OSB 4'üncü Cadde'de faaliyet gösteren, aralarında buzdolabı atık maddelerinin de bulunduğu plastik geri dönüşüm fabrikasında saat 17.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Gökyüzüne yükselen siyah dumanların yaklaşık 15 kilometre mesafedeki kent merkezinden de görüldüğü yangına Büyükşehir Belediyesi ile OSB itfaiyesi müdahalede bulundu. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık bir buçuk saat süren çabasının ardından yangın kontrol altına alındı. Yangında Büyükşehir Belediyesi'nde görevli bir itfaiye eri ile 2 fabrika çalışanı dumandan etkilendi. 3 kişinin tedavisi olay yerinde tedbir amaçlı bekletilen 112 ambulansındaki sağlık ekibi tarafından ayakta yapıldı.

Ak Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can ile Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı da olay yerine giderek fabrika sahiplerine ve çalışanlarına geçmiş olsun dileklerinde bulundular. Belediye Başkanı Burhan Sakallı, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu ifade ederek, "Burada petrol ürünü malzemeler granül haline getiriliyormuş. Yangında can kaybının olmaması bizi sevindiriyor. İşyeri sahipleri, çalışanları ve Eskişehir halkına geçmiş olsun diyorum. Allah daha büyüklerinden korusun bizi" diye konuştu.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri yangının kontrol altına alınarak söndürüldüğünü, çıkış nedeniyle ilgili araştırmaların sürdüğünü bildirdi.

 

EK (EK/RT)