Orta Mahalle Mescit Sokak'ta sabah saat 05.00 sıralarında Ufuk Bulut'a ait park halindeki 26 UZ 046 plakalı motosiklette patlama meydana geldi. Patlama sesiyle birlikte sokaktaki çok sayıda evin pencere camları kırıldı. Park halinde bulunan bazı araçlar da zarar gördü. Semt sakinlerinden Yaşar Balcı, "Sabah erken saatlerde korkunç bir patlama oldu. Evimiz sallandı, pencere camlarımız kırıldı. Bomba attılar sandık. Dışarı çıktığımızda sokakta motosiklet dumanlar içerisindeydi. Motosiklette nasıl patlama olduğunu bilemiyoruz. Belki de biri buna yanıcı ya da patlayıcı madde atmıştır" diye konuştu.

Olay yerine gelen Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Olay yeri İnceleme Şubesi ekipleri motosikletin kullanılamaz hale geldiği patlamanın yakıt deposundan mı? yoksa başka bir neden mi kaynaklandığı araştırdı.

İKİNCİ PATLAMA EVİN İÇİNDE OLDU

Motosiklet patlaması olayından yaklaşık 10 dakika sonra olay yerine 500 metre mesafedeki Karapınar Mahallesi Haktan Sokak'taki Osman Yavuz'un yalnız yaşadığı tek katlı evde de patlama meydana geldi.

Oturma odasındaki patlamada evin içerindeki eşyalar zarar gördü, pencere camları kırıldı. Yandaki yatak odasında uyumakta olan ev sahibi Osman Yavuz'a bir şey olmadı.

Olay yerine polis ve Eskişehir'in doğalgaz dağıtımını üstlenen Esgaz şirketine bağlı ekipler sevk edildi. Esgaz yetkilileri, binada doğalgaz bağlantısının olmadığını, patlamanın başka nedenlerden olmuş olabileceğini belirtti.

Olay sırasında yatak odasında uyuduğunu belirten Osman Yavuz, "Patlama sesiyle birlikte uyandım. Yan odadaki eşyalar devrilmiş pencere camları da kırılmıştı. Evimde doğalgaz bağlantısı yok. Patlamanın nedenini polisler araştırıyor. Geceleyin oda pencerelerini açık bırakmıştım. Dışarıdan evin içerisinde patlayıcı madde de atmış olabilirler. Çünkü sanki olayın ardından evde barut kokusuna benzer bir koku oluşmuştu. Bu konuyu polisler araştırıyor" diye konuştu.

Eskişehir Emniyet müdürlüğü yetkilileri, her iki yerde meydana gelEn patlamayla ilgili geniş çaplı araştırma yapıldığını belirtti.