Yürüyüş, Porsuk Bulvarı'nın Mustafa Kemal Atatürk Caddesi girişinde başladı. Yürüyüşe Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, engelliler, engelli yakınları ile vatandaşlar katıldı. 300'e yakın kişi, yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Hamamyolu Caddesi'ne kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında tramvay yolu geçilirken tekerlekli sandalyede oturan engelliler kısa süreli zor anlar yaşadı.

Eskişehir'in engelli vatandaşlar için yaşanabilir kentlerin başında geldiğini söyleyen ESENYAP Başkanı Fuat Arık yaptığı konuşmada şöyle dedi:

"Eskişehir'deki engelli dernekleri olarak, çalışmalarımızı bir adım daha ileriye taşıdık ve bu platformu kurduk. Ülkemizde son yıllarda başta anayasa olmak üzere birçok yasada engelli hakları konusunda olumlu değişiklikler yapıldı. Ancak istediğiniz kadar çağdaş olumlu yasal değişiklikler yapılsın, eğer toplumun engelliye bakış açısını, ön yargısını değiştirmediğiniz sürece yasal değişiklikler zayıf kalacaktır. Bu konuda sivil toplum örgütlerine de çok büyük görevler düşüyor."

Yürüyüş sonunda düzenlenen konserde yerel sanatçı Mustafa Gökçe, sevilen türküleri söyleyerek engellileri coşturdu.