Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bankalardan kredi kullanamayan kişilere faizle para verdikleri, alacaklarına karşılık senet imzalattırdıkları, senedin tarihi geldiğinde eksik ödeme yapanları tehdit ederek daha büyük meblağlarda senet imzalattırdıkları, borçlarını ödeyemeyen insanları alıkoymak suretiyle özgürlüklerini kısıtladıkları, tehdit ettikleri ve dövdükleri, bu yollarla para ve mal varlıklarına zorla el koydukları ve ipotek altına aldıkları öne sürülen kişilere yönelik operasyon düzenlendi. '0-4' kod adıyla Eskişehir, Ankara ve Ağrı illerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda M.T., C.Ç., M.Ö., Y.H., Ö.T., F.H., V.Ç., Y.T. ve R.T. yakalandı.

Gözaltına alınan 9 şüphelinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 3 kurusıkı tabanca, 1 pompalı av tüfeği,1 otomatik av tüfeği, 1 çifteli av tüfeği, 9 mm çapında 8 tabanca mermisi, 62 av tüfeği fişeği, 21 değişik kişiler adına düzenlenmiş toplam 159 bin 50 liralık senet, 50 bin 500 liralık 3 çek, 7 değişik kişiler adına düzenlenmiş tapu senedi, 1 satış sözleşmesi, 92 boş senet, 3 değişik kişiler adına düzenlenmiş araç kiralama sözleşmesi, 5 nüfus cüzdanı ve ehliyet fotokopisi, 5 araç satış sözleşmesi, 7 tapu fotokopisi,1 araç tescil belgesi, 1 pos cihazı ve 2 şifre giriş cihazı ile 2 değişik firmalara ait kaşe ele geçirildi.

Şüphelilerin maddi açıdan zor durumda olan 49 kişiye yüksek faizle para verdiği, tefecilik yapmak suretiyle yaklaşık 600 bin lira haksız kazanç elde ettikleri öne sürüldü. Şüphelilerin haksız kazanç sonucu elde ettikleri 1 ev, 1 kamyon ve 2 otomobile el konulduğu kaydedildi. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, şüphelilerin ayrıca 28 araç, 15 de büyük ve küçükbaş hayvan dolandırıcılığı olaylarına karıştıklarını bildirdi.

Toplam 110 kişiyi mağdur ettikleri belirtilen şüpheliler M.T., C.Ç., M.Ö., Y.H., Ö.T., F.H., V.Ç., Y.T., ve R.T., Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamalarının ardından 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, kasten yaralama, gasp, dolandırıcılık, tefecilik, tehdit, hakaret, şantaj ve resmi belgede sahtecilik' suçlarından adliyeye sevk edildi.