Alınan bilgilere göre Eskişehir Emniyet Müdürlüğü asayiş Şubesi ekipleri 9 ay süren çalışmalar sonucunda dün sabah erken saatlerde Eskişehir'de 12 ayrı eve eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda İ.Y. (23), U.E. (19), H.G. (19), G.S. (18) , U.Y. (18) ve E.D.'yi (16) yakalandı.

Gözaltına alınan 6 şüphelinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda hırsızlık olaylarında kullandıkları belirtilen levye demiri, manivela demiri, motor sibobu, boru anahtarı, eldiven ve kerpeten ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri hırsızlık örgütünün elebaşı S.K. (28) ile örgüt üyesi A.K.'nin (19) başka bir hırsızlık olayından dolayı geçen Temmuz ayından bu yana cezaevinde olduklarını, olaya karışan 2 kişinin ise yakalanmasına çalışıldığını belirtti.

Yetkililer şüphelilerin Eskişehir'in kent merkezi, Sivrihisar ilçesi ile Uşak'ın Banaz ilçesinde 17 ayrı işyerine hırsızlık amacıyla girip buradaki çelik kasaları açarak içerisinden yaklaşık 80 bin liralık para ve ziynet eşyası çaldıklarını, Eskişehir'in Gökmeydan Mahallesi Borsa Caddesi'nde bir işyerinin çelik kasasında buldukları İstiklal madalyasını alıp örgütün elebaşı S.K.'nın kolye gibi boynuna takarak bir süre dolaştığı söyledi. Şüphelilerin ayrıca bir işyerindeki gece bekçisinin el ve ayaklarını bağlayıp kasayı soyduklarını kaydedildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulamaları tamamlanan 6 şüpheli "Hırsızlık, küçük yaştaki çocuklara hırsızlık yaptırarak insan ticari suçunu işlemek ve gasp" suçlarından adliyeye sevk edildi.