Eskişehir'de gece 4 ayrı yerde yangın çıkartan Somalili sığınmacı Khıdır Abdullah Hussaın, serbest bırakıldı. Hussaın'ın geldiği Isparta'ya geri gönderileceği belirtildi.

Geceleyin bir kafeterya ile 3 boş evde yangın çıkartan Khıdır Abdullah Hussaın, Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan Khıdır Abdullah Hussaın serbest bırakıldı.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri Khıdır Abdullah Hussaın'ın sığınmacı olarak kaldığı Isparta'dan 15 gün önce kaçtığını ve Eskişehir'e geldiğini söyledi. Yetkililer, Khıdır Abdullah Hussaın'ın tekrar Isparta'ya götürüleceğini açıkladı.

SOMALİ'DEN TEK BAŞINA TÜRKİYE'YE GELDİ

Bu arada Hussaın'ın 2006 yılında 13 yaşındayken Somali'den kaçak olarak bindiği gemiyle Türkiye'ye geldiği, bir süre Ankara'da kaldığı, daha sonra Eskişehir'de kimsesiz çocukların kaldığı yetiştirme yurda verildiği öğrenildi. Khıdır Abdullah Hussaın 18 yaşını doldurması nedeniyle bir yıl önce yurttan ayrıldı ve Valilik tarafından konaklama ücreti ödenen Eskişehir'deki bir otele yerleşti. Khıdır Abdullah Hussaın daha sonra da kendi isteği ile Isparta'ya gitti. Sık sık kaldığı Isparta'dan kaçıp Eskişehir'e gelen Khıdır Abdullah Hussaın, geçen Şubat ayında Eskişehir Valilik binasında yangın çıkarttı.


EK(EK/AAA)