Gece saat 00.30 sıralarında Akçaalan Mahallesi Poyraz Sokak'taki bir evin bodrum katında ve buraya yaklaşık 500 metre mesafedeki Alanönü Mahallesi Akoğlan Sokak'ta 2 katlı boş evde yangın çıktı. İki yangın, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Yaklaşık yarım saat sonra saat 01.00 sıralarında bu kez Vişnelik Mahallesi Öğretmenler Caddesi Atatürk Stadyumu'nun yanındaki tek katlı kafeteryada yangın çıktı. Alevler kısa sürede çatıyı sardı. Yangına 3 itfaiye aracıyla müdahalede bulunuldu. Söndürme çalışmaları sürerken buraya 600-700 metre mesafedeki Kırmızıtoprak Mahallesi Adatuna Sokak'ta tek katlı kullanılmayan ahşap evden de yangın ihbarı geldi. İtfaiye ekipleri ile polisler söz konusu yere sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangın büyümeden söndürüldü. Kafeteryadaki yangın da itfaiye ekiplerinin yaklaşık bir saat süren çalışması sonucunda kontrol altına alınıp söndürüldü.

Polisler, mobese ile civardaki işyerlerinin kamera görüntülerini inceleyerek yangınları 20 Şubat 2012 tarihinde Eskişehir Valilik binasındaki Yazı işleri Müdürü'nün odasında yangın çıkartan Somalili sığınmacı Khıdır Abdullah Hussaın olduğunu belirledi. Hussaın, gece saat 02.00 sıralarında Atatürk Caddesi yakınlarında dolaşırken Emniyet müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yakalandı.

Gözaltına alınan Khıdır Abdullah Hussaın sağlık raporu için Eskişehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Khıdır Abdullah Hussaın'ın polislere "Bana kitaplar gelmişti. Onları yaktım" dedi.

Somalili sığınmacı Khıdır Abdullah Hussaın’ın 20 Şubat 2012 tarihinde Valilik binasında yangın çıkarmak suçundan sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildiği, bir süre önce de cezaevinden tahliye olduğu öğrenildi. Khıdır Abdullah Hussaın, Valilikteki yangını bütün mültecilerin sınır dışı edilerek ülkelerine dönmeleri için çıkardığını söylemişti.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri gözaltına alınan Khıdır Abdullah Hussaın'ın sorgulamasının tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edileceğini bildirdi.