Çalıştıkları yerlerde bir günlük işi bırakma eylemine katılan memurlardan KESK üyeli sabah saatlerinde Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi önünde, Kamu- Sen üyeleri de vergi dairelerinin olduğu Belediye Sokak'ta toplandı. KESK ve Kamu- Sen üyeleri ayrı ayrı Tren Garı önüne kadar yürüdü. Yaklaşık 3 kilometre mesafedeki yürüyüş yolunda memurlar çeşitli sloganlar attı.

Tren Garı önündeki otopark alanında bir araya gelen yaklaşık 3 bin 500 memur yağmur altında halay çekip oynadı. Kamu- Sen Eskişehir İl Temsilcisi İbrahim Dursun yaptığı konuşmada, verilen zam teklifinin kabul edilebilir olmadığını söyledi. Dursun, "Bir taraftan Türkiye'nin ekonomisi en hızlı büyüyen ülke olmasıyla övünen yetkililerin, diğer taraftan memurlarına ve emeklilerine 4 aylık enflasyon kadar maaş artışı teklifi sunması anlaşılır ve kabul edilebilir değildir. Türk memuru horlandı, itibarı zedelendi, aldatıldı ama hizmet üretmeye devam etti. Artık bıçak kemiğe dayandı. Son çare olarak eylemi seçmek zorunda kaldık" dedi.

KESK adına konuşma yapan Ali Kılıç ise "Bugün kamu emekçileri olarak bizimle dalga geçenlere, 2012'nin Türkiye'sinde bizi hala kapı kulu olarak görenlere en iyi cevabı vermek için grev hakkımızı kullanıyoruz. Grev hakkınız yok tehditlerini boşa çıkaran yüz binlerce kamu emekçisi bugün tüm Türkiye'de hayatı durdurmuş durumda. Dağın fare doğurmasını bekleyenler dışında herkesin, kamu emekçilerinin, işçilerin, emeklilerin yürekleri bugün bizimle çarpıyor. KESK, kamu emekçilerinin taleplerini ve iradelerini yok sayan, geleceğini ipotek altına almaya çalışanların oyununu bozmaya kararlıdır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından memurlar davul zurna eşliğinde halay çekip oynadı, ardından tekrar kent merkezine yürüdü ve burada olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu arada Eskişehir- Ankara arası karşılıklı olan yapılan Yüksek Hızlı Tren seferlerinin aksamadan devam ettiği, diğer trenlerin ise çalışmadığı belirtildi. Eskişehir'de ilköğretim okulları ile liselerde ise öğretmenlerin büyük çoğunluğu derslere girmedi.