Seylap Caddesi girişinde toplanan kalabalık ellerinde çeşitli yazıların olduğu pankart ve dövizler taşıyarak mitingin yapılacağı Sakarya Caddesi Sıhhiye Kavşağı'na kadar yürüdü. Yaklaşık 2 kilometrelik yolu sloganlar atarak yürüyen kalabalık miting alanında bir dakikalık saygı duruşunda bulunup topluca istiklal Marşı okudu.

Mitinge CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Milletvekili Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da katıldı.

Türk-İş Bölge Temsilcisi Nejat Kılıç kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, "1 Mayıs biz emekçiler için tarihi önemi olan bir gündür. İçinde bulunduğumuz dönem itibariyle bugün 1 Mayıs'ımız daha da önem kazanmıştır. Çünkü uluslararası tekelci sermaye bütün dünyanın yer altı, yer üstü zenginliklerine, hatta temiz havasına, suyuna bile göz dikmiş. İnsan sağlığına değer vermeden alabildiğine sömürü düzeni devam ettirebilmek için savaş çığırtkanlığı yapıyor" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından mitinge katılanlar müzik eşliğinde halay çekip oynadı. 800 polisin görev aldığı miting olaysız sona erdi.