Tunceli’nin Pülümür İlçesi'nde, 1999- 2002 yıllarında DSP İlçe Başkanlığı yapan evli ve 3 çocuk babası Hıdır Dikme, geçen 20 Mayıs günü bayılarak yere düştü. Pülümür Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Hıdır Dikme, beyin kanaması geçirdiği için yoğun bakım altına alındı, Ancak dört gün sonra yaşamını yitirdi. Vasiyetine, 'Bana bir şey olursa organlarımı bağışlayın' yazan Dikme’nin organları, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden biri profesör 3 kişilik ekip tarafından alındı. Yaklaşık 4 saat süren operasyonun ardından, Dikme’nin karaciğeri Sağlık Bakanlığı'na ait uçakla Antalya, böbreklerden biri Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne ve diğeri de karayolu ile Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yatan hastalara nakledilmek üzere yola çıkarıldı.

VASİYETİ TESELLİ OLDU

Hıdır Dikme’nin 2’si kız 3 çocuğundan biri olan 35 yaşındaki Yılmaz Dikme, babasının yaşarken kendilerine vasiyet ettiğini söyledi. Dikme "Babamın vasiyetini yerine getirdiğim için en azından teselli buluyorum. En azından onun organlarının insanlara hayat vereceği için babamın adına mutluluk duyuyorum" dedi.

Hıdır Dikme’nin akrabası olan Pülümür Belediye Başkanı CHP'li Mesut Coşkun ise "Vasiyetin ardından aile karar aldı, organları bağışlandı. İnşallah onun sayesinde birkaç hayat kurtarmış oluruz. Tüm insanlarında bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz" diye konuştu.