Mayıs 2011'den itibaren 3 aylık gönül ilişkisinin ardından ayrılmak isteyen Sibel Yılmaz'ı bağ evine kaçırıp basit tıbbi müdahale ile iyileşebilir şekilde yaraladığı iddiasıyla hakkında dava açılan Anıl Tezcan, 14 Aralık 2011'deki duruşmaya tabanca ile geldi. Anıl Tezcan, adliyenin önünde karşılaştığı Sibel Yılmaz'ı tabanca ile öldürürken, akrabası Özkan Öztürk'ü de yaraladı.

'Tasarlayarak adam öldürmek' ve 'Adam öldürmeye teşebbüs' suçundan biri ağırlaştırılmış 2 kez ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Anıl Tezcan, Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Duruşmada, Anıl Tezcan'ın yakınları ile ölen Sibel Yılmaz'ın yakınları ve avukatlar hazır bulundu.

Daha önceki duruşmalarda yaptığı savunmada, Sibel Yılmaz ve yakınlarıyla yaşadığı husumet nedeniyle cep telefonuna bilinmeyen numaralardan, "Sen gay misin? Sen topsun" yazılı mesajlar gönderildiğini, cinayet günü de adliye önünde karşılaştıklarında Sibel Yılmaz'ın, "Sana göstereceğim, sen görürsün" der gibi başını sallayarak kendisini tahrik ettiğini ileri süren Anıl Tezcan'a son sözü soruldu. Anıl Tezcan, "Çok pişmanım. Bu olayı hatırlamak bile istemiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, tasarlayarak adam öldürmekten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis verdiği Anıl Tezcan'ın cezasını, cinayeti ağır tahrik altında işlediği kanaatiyle önce 24 yıl, duruşmalardaki iyi hali nedeniyle de daha sonra 20 yıla düşürdü. Özkan Öztürk'ü yaralamaktan ise 1 yıl 8 ay hapis verilen Anıl Tezcan, toplam 21 yıl 8 ay hapse mahkum edildi.

Anıl Tezcan, daha önce Sibel Yılmaz'ı bağ evine kaçırıp yaraladığı iddiasıyla yargılandığı Alaplı Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki davada ise 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.



GG(EE/AAA)