Erzurum Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube'sinde görevli polis memuru Ekrem Özdemir, Cuma namazından sonra Merkez Palandöken İlçesi Adnan Menderes Mahallesi'nde, yolda eski sevgilisi Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Kimya öğretmenliği 4'ncü sınıf öğrencisi Merve Erçetin'i, yanında bir erkekle görünce, kıskançlık krizine girip dehşet saçtı. Tabancasıyla Merve Erçetin'i başından vurarak öldüren, yanındaki 24 yaşındaki Mustafa Gökten'i bacağından yaralayan polis memuru Özdemir, ardından tabancasını başına ateşleyip yaşamına son verdi.

Bacağından vurulan Kahramanmaraşlı üniversite öğrencisi Mustafa Gökten Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Polis Özdemir ile üniversite öğrencisi Erçetin'in cenazeleri Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Yapılan otopsinin ardından ailelerin hastanede karşılaşmaması için polis memuru Ekrem Özdemir'cenazesi Yakutiye Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.

Dün akşam uçakla Erzurum'a gelen ve Edirne'de polis memuru olduğu öğrenilen Bilgen Erçetin hastane morguna giderek yetkililerden bilgi aldı. Geceyi Erzurum'da geçiren baba Erçetin, kızı Merve Erçetin'in cenazesi hastane morgundan alarak uçakla İstanbul'a, oradan da karayolu ile toprağa verilmek üzere Edirne'ye götürecek.

Öte yandan, eski sevgilisini öldürdükten sonra onlarca kişinin önünde canına kıyan polis memuru Ekrem Özdemir'in cenazesi de yakınları tarafından hastane morgundan alınarak karayolu ile bugün sabah saatlerinde Adana'ya götürüldü.