Olay dün merkez Atakum İlçesi'nde meydana geldi. Eşinden boşanan çiftçi Ahmet Aydoğdu, dün akşam polis merkezine giderek, eski nişanlısı Banu T. ile erkek kardeşi Bayram T.'nin kendisini ıssız bir yere götürüp silahla tehdit edip parasını ve cep telefonunu gasp ettiklerini, olay yerinden kaçtığını belirterek şikayette bulundu. Şikayet üzerine polis, 2 kardeşi yakalayıp gözaltına aldı. Polis merkezinde eski nişanlısının ağladığını gören Aydoğdu, polislerin "Çok ceza alır" sözü üzerine, ifade değiştirerek gasp olayını kendisinin uydurduğunu söyledi. Aydoğdu, bu kez kendisi Cumhuriyet savcısının talimatıyla iftira suçundan gözaltına alındı. 2 kardeş ise serbest bırakıldı.

Polisteki işlemlerinin ardından Adliye'ye sevk edilen Ahmet Aydoğdu, savcıya verdiği ifadede, şunları anlattı:

"Banu T. benim eski nişamlımdır. Aramızda geçmişten kalan kırgınlıklar var. Dün akşam eski nişanlım Banu, kardeşi Bayram ve arkadaşlarıyla buluşup eğlence merkezine gittik. Ben kendisine daha önce 'Sen 200 TL'lik kadınsın' demiştim. Bu sözüme içerlemiş. Otomobille gezerken aracın yönünü ıssız bir yere çevirdiler. Eski nişanlım 'Ben sana 200 TL'lik kadın kim göstereceğim' deyip yanımızda bulunan Salih olarak bildiğim arkadaşından tabanca istedi. Ancak silah falan görmedim. Bu sözü duyunca araçtan çıktım ve kaçıp polise sığındım. Aslında gasp olayı olmadı. Olayın içine gasp hususunu katarsam rahatsız olurlar ve intikam almış olurum diye düşündüm. Ancak gasp hariç diğer olaylar doğrudur. Sonra polis merkezinde eski nişanlım, kardeşi ve yakınları vardı. Eski nişanlım ağlıyordu. Çok üzüldüm ve ifademi değiştirip doğruları anlattım."

Savcılık ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Aydoğdu, 'iftira' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.



HÇ(İS/SS)