Anavatan Partisi'nden bir dönem milletvekili olan Ahmet Kabil, bugün Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği’nde basın toplantısı düzenledi. Ahmet Kabil, kendisine ait iki ayrı şirket bulunduğunu, bir şirketine Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olan Ömer Faruk Ofluoğlu’nun da yüzde 10 ortaklığı olduğunu söyledi. Kabil, kendisine ait inşaat malzemesi satılan iş yerine sürekli gelen Ofluoğlu’nun genellikle kasanın bulunduğu masaya oturduğunu, kasanın açık vermesi üzerine önce çalışanlardan şüphelendiklerini belirterek şu iddialarda bulundu:

""Kimin para aldığını anlamak için güvenlik kamerası yerleştirdik. Geçen yıl Ağustos ayında görüntü almaya başladık. 6 günde 8 ayrı olay gördük. Görüntülerde kasadan para alıyor. Çalıyor, gizli alıyor. Kimse olmadığı zaman etrafı kolluyor, uygun zamanda alıyor. Bu tespitler yapılalı 7 ay oldu.”

Ortak oldukları şirket için bir yıl önce Ömer Faruk Ofluoğlu'na tam yetki verdiğini anlatan Ahmet Kabil, yaşanan olaylardan sonra şirketten çekilmesini istediğini anlattı ve "Biz çekilmesini beklerken dün, 16 Ocak 2012 tarihinden sonra şirketteki yetkimizin alındığı yolunda yazı geldi. Ben onun yetkilerini kaldırmaya çalışırken o benim yetkilerimi kaldırmış" dedi. Ahmet Kabil, şirkette çalışan çocuklarının da Ofluoğlu tarafından işten çıkarıldığını, bunun üzerine güvenlik kameraları görüntüleriyle Ofluoğlu'nun kasadan para çaldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu anlatı.

OFLUOĞLU: İDDİALAR GERÇEK DIŞI

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu ise iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi.

“Ben o şirkette ortağım. Her zaman o kasadan para alabilirim" diyen Ofluoğlu, "Ancak Ahmet Kabil’in kızı şirketi işlemez hale getirdiği için onu şirketten uzaklaştırdım. Ardından Kabil harekete geçti. Güvenlik kamerası takılırken kasadan para alınırsa nasıl görünür diyerek çektiğimiz görüntüleri farklı suçlama ile basına servis etmiş. Bu bir komplodur. Kendisi ile mahkemede hesaplaşacağım” diye konuştu.



MK(TM/ESM)