Trabzon’da oturan eden 3 kişi, Cumhuriyet Başsavcığı'na dilekçe vererek Feyzi İşbaşaran'ın Twitter hesabı üzerinden 2012 yılının Mayıs ayında Trabzonlular'a, Trabzonspor'a ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na hakarette bulunduğunu ileri sürdü.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcığı, başvuru dilekçesini ihbar  kabul ederek yaptığı inceleme sonucunda, Feyzi İşbaşaran hakkında iddianame hazırladı. İddianamede Feyzi İşbaşaran hakkında, 'Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama, kamu görevlisine hakaret' suçunu işlediği gerekçesiyle dava açıldığı belirtildi.

2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde başlaması beklenen davada İşbaşaran'ın TCK'nın 216/2, 125/3-a,53/1-2 maddeleri uyarınca cezalandırılması istendi. Bu maddelerde belirtilen cezalar 6 aydan 1 yıla kadar hapis olarak öngörülüyor.

NELER YAZMIŞTI

Eski Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran adına olan Twitter hesabından Fenerbahçe maçının ardından Trabzonspor camiası, kenti ve kulübün ileri gelenleri hakkında hakaret içerikli mesajlar yayınlanmıştı. Mesajlarda, "Trabzon'dan utanıyorum. Türkiye 80 ilden ibaret. Kendinize gelin, katilsiniz', 'Trabzon benim için bir il değil, tetikçi, paracı, katil bir yer', "Şenol Dünya 3'üncüsü olurken örtülü ödenekten rüşvet verildi' gibi ağır ifadeler kullanılmıştı.

Feyzi İşbaşaran, daha sonra yine Twitter üzerinden yayınladığı mesajlarda ise, "Hesabım 5 gün önce hacklenmişti. Bugün 12.00 itibarıyla hesabım bana iade edildi. Yazılanlardan çok üzüldüm. Trabzon ve Trabzonspor'dan özür diliyorum. Yazılanların benimle ilgisi yok" ifadelerini kullanmıştı. Trabzonspor kulübü de resmi internet sayfasından yayınladığı mesajla İşbaşaran’ı kınamıştı. 19'uncu dönem ANAP ve 23'üncü dönem Ak Parti Milletvekili olan Feyzi İşbaşaran 2009 yılında Ak Parti'den istifa etmişti.