Yalıkavak Beldesi'nde, 2 yıl önce, turizmci 55 yaşındaki Ahmet Bayer'in villasının terasından düşüp ölen ve bilirkişi raporlarında cinayete kurban gittiği belirtilen '2003 yılı Miss Model Of the World Yarışması' birincisi 32 yaşındaki Aslı Baş ile ilgili soruşturmada yalan beyan verdiği iddia edilen Ahmet Bayer, Volkan Bayer ve Nilgün Okur'un yargılanmasına, Bodrum 1'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmaya Aslı Baş'ın avukatı Fahri Safa Küpcü ile babası Mehmet Baş ve tutuksuz yargılanan işadamı Ahmet Bayer katıldı. ADALET ER YADA GEÇ YERİNİ BULACAK

Duruşma öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan baba Mehmet Baş, bilirkişi raporunun tüm çıplaklığı ile gözler önünde olduğunu ve kızının bir cinayete kurban gittiğini gösterdiğini belirterek "Davanın hala açılamamış olması acımızı büyütüyor. Ancak yinede gelinen noktadan memnunuz. En azından bilirkişi raporları aylardır verdiğimiz haklı mücadeleyi ortaya koyuyor. Mahkeme ile ilgili bir şey söylemek istemiyorum, ama kriminal raporların detaylı hazırlandığını görmek bizleri rahatlattı. Adalet er yada geç yerini bulacak" dedi.

BAYER: "RAPOR GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

Ahmet Bayer ise bilirkişi raporu ile ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek "Bu raporun 59 ve 90'ıncı sayfaları basına yansımamış. O sayfalarda gayet açık ve net olarak 'Volkan Bayer bu konuların tamamen dışındadır. Olayla hiçbir ilgisi yoktur', deniliyor. Bu bilirkişinin yapmış olduğu tespittir. Cümlenin devamında ise 'Ahmet Bayer hiçbir suç işlememiştir', deniliyor. Hakan Bayer'e hiçbir şekilde suç tevcih edilemez, tespiti de yer alıyor. Bir sürü gereksiz, olan olmayan şüpheli durumlardan bahsediliyor. Ama bilirkişinin yaptığı önemli tespit budur. Hakan Bayer'e hiçbir suç tevcih edilemez. Volkan Bayer tamamen konunun dışındadır, Ahmet Bayer de bir suç işlememiştir. Bilirkişi raporunun bu önemli kısmının da basında yayınlanmasında yarar görüyorum. Ama diğer konularla ilgili bir sürü gerçek dışı, vahim olaylarla ilgili basın açıklaması yapacağım" dedi.

DURUŞMA ŞUBAT AYINA ERTELENDİ

Şahitleri dinleyen ve gelen yeni bilirkişi raporunun dosyaya konulmasına karar veren mahkeme, dinlenmeyen şahitlerin dinlenmesi ve dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı 7 Şubat 2013 tarihine erteledi. Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili mahkemeye sevk edilen Hakan ve Volkan Bayer, 30 Ağustos'ta tutuklanmıştı. Volkan Bayer, daha sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.



YA (KÖ/RT)