Balbey Mahallesi'nde yaşadığı eski binanın küçük bir odasını atölyeye çeviren Gülderen Tankuş, dikiş makinesinde dikerek birleştirdiği parçalardan el, pazar ve plaj çantaları üreterek satışa sunuyor. Tankuş, kazandığı parayla da aile ekonomisine katkıda bulunuyor. Emekli maaşıyla geçinmenin zorluklarından söz eden Tankuş, "Diktiğim çantaların üzerini de çeşitli aksesuarlarla süsleyip, göz alıcı hale getiriyorum. Modelini kendim yaratarak ürettiğim çantaları El İzi Pazarı'nda satıyorum. Askılı, kulplu ve fermuarlı büyük ve küçük modellerdeki çantalarım kapışılıyor. Yakın çevremden de sipariş işler alıyorum. Sipariş yetiştirebilmek için bazı gecelerim uykusuz geçiriyor" dedi.

Gülderen Tankuş, yakınlarından topladığı eskimiş kıyafetlerden elde ettiği kumaşları, örgü giysileri çöpe atma yerine sanatsal bir yaklaşımla değerlendirip yeniden kullanılır hale getirdiğini söyledi.

Eski el örgüsü kazak, yelek, hırka türü kıyafetleri de kadın şapkasına çeviren Tankuş, evlerinde boş oturmaktan sıkılan kadınlara, eski kıyafetleri kesip, biçip, dikerek yeniden kullanıma kazandırmalarını önerdi.


YD(SU/BT) (FOTOĞRAFlı)