Olay saat 14.10 sıralarında Belediye Başkanlığı’nın hizmet binası girişinde meydana geldi. 643 ve 644'üncü Kırkpınar Güreş Ağası olan Edirneli şehirlerarası otobüs firması işletmecisi Mustafa Altunhan'ın, Edirne Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi’yi ziyaret etmek için binaya girişi sırasında, 3 kişi oldukları öğrenilen saldırganlar tabanca ile ateş açtı. Kurşunlardan biri sağ bacağına isabet eden Mustafa Altunhan yaralanırken, şüpheliler bir otomobile binerek kaçtı. Silah sesi üzerine belediye binası önüne çıkanların kucağında taşıdığı Altunhan, hemen belediye ambulansı ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

KURŞUN KEMİĞE DEĞMEDEN ÇIKMIŞ

Sağ baldırından girerek kemiğe değmeden çıkan kurşun nedeniyle tedavi altına alınan  Altunhan daha önce tehditler aldığını, yaptığı şikayet üzerine savcılığın takipsizlik kararı ile dosyayı kapattığını söyledi.

Saldırıyla ilgili yazılı açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Edirne’ye yatırım için gelen Bulgar iş adamı ile birlikte Edirne Belediyesi’ne gelen Edirneli iş adamlarımızdan Mustafa Altunhan, bilmediğimiz bir nedenden dolayı belediyenin dış kapısında saldırıya uğramıştır. Saldırıya uğrayan iş adamı Mustafa Altunhan’a geçmiş olsun dileklerimi sunar, acil şifalar dilerim" dedi.

Mustafa Altunhan’ın silahlı saldırıya uğramasının ardından ailesi ve yakınları hastaneye akın etti. Polis ekipleri olayın ardından kaçan ve 3 kişi oldukları belirtilen saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

SALDIRI GÜVENLİK KAMERASINDA

Edirneli işadamı Mustafa Altunhan’a düzenlenen silahlı saldırı Belediye Başkanlığı’nın güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde belediye binasına girmek için yürüyen Altunhan silahlı saldırıya uğrayarak bacağından yaralandı. Daha sonra çevredekilerin kucağında taşıdığı Altunhan ambulansla hastaneye kaldırıldı.



EÖ(LK/COŞ)