Olay, Bayramiç İlçesi Tepecik Mahallesi Doğu Sokak'taki evde dün saat 23.45 sıralarında meydana geldi. Bir süredir işsiz olduğu belirtilen E.Y., 2009 yılında evlendiği Merve Altan'la, bir yıl sonra 'şiddetli geçimsizlik' nedeniyle boşandı. Ancak E.Y. bir süre sonra Merve Altan'la barışıp Güzeltepe Köyü'ndeki evlerine döndü. 2009'da evlenirken düğün yapmadıkları belirtilen ikili, barıştıktan sonra düğün yapmaya karar verdi ve önümüzdeki Eylül ayı sonunda düğün yapmak için hazırlığa başladı. Ancak bir süre sonra yeniden başlayan tartışmalar gençlerin arasını açtı. Merve Altan, eski eşinin kendisini dövdüğünü iddia ederek kısa süre önce babasının evine döndü.

EVİ BASIP DEHŞET SAÇTI

Eski eşinin evi terk etmesi üzerine öfkelenen E.Y., Ramazan Bayramı'nın birinci günü Merve Altan'ın babaevine gitti. E.Y., boşandığı eşiyle barışmak istediğini söyleyen E.Y. iddiaya göre aşçılık yapan baba Hüseyin Altan ve anne Mediha Altan ile tartıştı. Eski kayınpederi ile kayınvalidesini tehdit ettiği ileri sürülen genç evden ayrıldı. Dün Altan ailesinin evlerine, bu kez elinde av tüfeğiyle gelen E.Y., iddiaya göre kapıyı açan Hüseyin Altan'a bir el ateş edip öldürdü, ardından hızla evin içine girdi. Kaçmaya çalışan anne Mediha Altan'a da iki kez ateş edip öldüren E.Y., Merve Altan'ı yanına alıp kaçtı.

GENİŞ ÇAPLI ARAMA BAŞLATILDI

Mahalle sakinlerinin bilgi vermesi üzerine olay yerine gelen polis, E.Y.'nin bulunması için çalışma başlattı. Altan çiftinin cesetleri ise yapılan savcılık incelemesinin ardından otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Polis ilçe merkezinde, jandarma ise başta Güzeltepe Köyü olmak üzere diğer köylerde E.Y.'nin saklanabileceği yerleri aramaya başladı. Öte yandan yol kontrolleri yapılarak şüpheli araçlar üzerinde araştırma yapıldığı bildirildi.



FD(AÖ/COŞ)