Ağabeyi Süleyman Kaptan'ın karıştığı kavgayı ayırmak isterken gelen bıçak darbesiyle hayatını kaybeden 'Kel' lakaplı futbolcu Yakup Kaptan için cenaze töreni düzenlendi. Sarıyer Merkez Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Yakup Kaptan'ın ailesi ve dostları katıldı. Yakup Kaptan'ın kardeşi Abdullah Kaptan ağabeyinin tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı göktü. Cemaat Sarıyer Merkez Camii'nin avlusuna sığmayınca cenaze namazı Sarıyer Spor Klubü Lokali'nin yan tarafında deniz kenarında kılındı. 62 yaşında hayatını kaybeden Yakup Kaptan'ın cenazesi Garipçe Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"ÇOK ÜZGÜNÜZ"


Yakup Kaptan'ın arkadaşı Yılmaz Gökden "Sevilen bir insandı. Hiç boş yere gitti. Onun için çok üzgünüz. Sarıyer'den tanıyorum. Ben de Sarıyer'de oynamıştım.O zamanda beri çok da eski arkadaşım. Birlikte oynamadık o benim küçüğümdü" dedi.

"ÇOK TALİHSİZ BİR OLAYDAN YAŞAMA VEDA ETTİ"


Kaptan'ın arkadaşı Erhan Arslan, "Aramızdan erken ayrıldı. Sürpiz bir olaydı duyduğumuzda çok üzüldük. Bizim hocamızdı, beraber çalıştık. Çok kıymetli bir insandı. Sarıyer'in sembolüydü ayrıca. Renkli bir yaşam biçimi vardı. Çok renkli bir insandı. Dolu dolu hayatı yaşadı ama çok tahlihsiz şansız bir olaydan sebep yaşama veda etti. Çok üzücü. Allah ailesine ve arkadaşlarına sabır versin. Çok üzgünüz" ifadelerini kullandı.

"ACI BAYRAM"


TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez ise "Yakup ağabeyim hem spor camiasında ağabeyimdi hem de Sarıyerli olarak ağabeyimdi. Çok şey paylaştım hem Sarıyer ölçeğinde hem Türk sporu ölçeğinde. Çok üzüntülüyüz. Bugün TFF, başta başkanımız olmak üzere sitemizde de üzüntümüzü paylaştık. Türk sporuna hizmet etmiş heyecanlı ağabeyimizdi. Bu bayram bize acı bir bayram olarak anılarımızda yerini aldı" şeklinde konuştu.