Gürsel Mahallesi, Nurtaç Caddesi üzerinde 19 Ekim 2012'de meydana gelen olayda teksil atölyesinde çalışan Mualla Oval saat 08.00 sıralarında işyerinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Vücuduna 3 kurşun isabet eden Mualla Oval çevreden yetişenler tarafından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Saldırgan ise olay yerinden yaya olarak kaçtı.


Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada Mualla Oval’ı bir süre önce ayrıldığı ikinci eşi Mahmut G. tarafından vurulduğu tespit edildi. Polis ayrılma olayının ardından Mahmut G. bir çok kez Mualla Oval’a barışma teklifi yaptığını ancak kadının kabul etmediğini tespit etti. Görgü tanıklarının ifadelerine olay sabahı Mualla Oval’ın çalıştığı işyerine gelen Mahmut G.’nin konuşmak için onu aşağı çağırdığı bir süre sohbet ettikten sonra vurduğu öğrenildi.


Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olay tarihinden beri aranan Mahmut G. polis tarafından yakalandı. Cinayet Büro Amirliği'nde sorgusu tamamlanan Mahmut G. adliyeye sevk edildi.