Olay 6 Ekim 2011'de İzmir- Çanakkale karayolun üzerinde meydana geldi. Menemen'in Emiralem Mahallesi'nde oturan bir çocuk annesi Filiz Aktaş, muhasebe biriminde çalıştığı Koyundere'deki tekstil atölyesine gitmek üzere sabah saatlerinde yola çıktı. Aktaş, karayolu üzerindeki Menemen Yaya Üst Geçidi önüne geldiğinde, 4 yıl evli kalıp 2010 yılının Mayıs ayında boşandığı Hayrİ Özel önünü kesti. Afyonkarahisar'da, 1992 yılında Peyyami Yıldırım'ı öldürdüğü için yattığı cezaevinden 2002 yılında afla çıkan Özel, belinden çıkardığı tabancayla genç kadını kurşun yağmuruna tutarak öldürdü.

POLİSİ DE VURDU, YARALI YAKALANDI 

Olay yerinden kaçmak isteyenHayri Özel, peşine düşen polisle de çatışmaya girdi. Olayda polis memuru 46 yaşındaki Mustafa Gönen Yılmaz, yoldan geçen bir öğrencinin arada kalıp vurulmasını engellemek için önüne atlayınca, sol ayak bileğine isabet eden kurşunla yaralandı. Çatışmada Hayri Özel de bacak, omuz, karın ve kolundan vurularak yaralı yakalandı. Özel'in üzerinden 2 tabanca, 9 dolu şarjör, susturucu ve üzerinde kendi fotoğrafı bulunan, başka bir isme düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı çıktı. Yaralı polis memuru tedavi edilirken, Hayri Özel de tedavisinin tamamlanmasının ardından tutuklandı.

'ADALET İŞLESEYDİ KATİL OLMAYACAKTIM'

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Akif Kay, Hayri Özel hakkında, Filiz Aktaş'ı tasarlayarak kasten öldürmekten ağırlaştırılmış ömürboyu, polis memuru Mustafa Gönenç Yılmaz'ı yaralamak, resmi belgede sahtecilik, dört polis memuruna karşı görevi yaptırmamak için direnmek, ruhsatsız silahla ateş etmek suçlarından da 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına, uzun süre hastanede kalan ve tutuklu yargılanan sanık Hayri Özel, avukatı Atilla Ertekin, olaya müdahale eden ekipteki polis memurları ve tarafların avukatları katıldı.

Sanık Özel, mahkeme heyetine yazılı olarak hazırladığı 9 sayfadan oluşan ifadesini okuyup teslim etti. Savunmasında, eski eşini öldürdüğü için pişman olmadığını belirten Hayri Özel şöyle dedi:

"Eski eşim oğluma işkence yapıyordu. Ben oğluma yapılanlardan dolayı savcılığa gidip şikayetçi oldum. Elimde işkence yapıldığına dair rapor da vardı. Buna rağmen savcılık dava açmadı. Eşimin beni şikayeti hemen işleme konuldu. Benim tasarlayarak öldürme amacım yok. Eğer böyle bir şey yapmak istesem evinin önüne gidip bekler öldürürdüm. Durakta görünce öldürmeye karar verdim ve öldürdüm. Hiçbir şekilde 15- 20 metre uzaklaşıp geri dönüp tekmelemedim. 4 yaşındaki oğluma yapılan bu işkenceler karşılıksız ve cezasız kaldı. Artık oğlum bu işkencelerden kurtulduğu için hayatına devam edecek. Tek amacım buydu. Eğer adalet işleseydi ben de katil olmayacaktım."

'FACEBOOK’TA TEHDİT MESAJLARI YAZDI'

Dinlenen polis memurları sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi. Görgü tanıkları da sanığın Filiz Aktaş'a ateş edip öldürdüğünü belirtti. Ölen Filiz Aktaş'ın ailesinin avukatı Süleyman Aktaş şunları söyledi:

"Ölen Filiz Aktaş, oğluna karşı hiçbir kötü muammelede bulunmamıştır. Sanık, Filiz Aktaş'a karşı davranışlarından dolayı yargılanıp, aldığı cezalardan dolayı bu cinayeti işlemiştir. Sanığın oğluna hiç kimse kötü muammele yapmamıştır. Sanık, Menemen Sulh Ceza Mahkemesi'nde ceza aldıktan sonra, Facebook sayfasına ilgililere ve bizlere yönelik olarak 'kurşun adres sormaz' şeklinde tehdit içerikli yazılar yazmıştır. Sanığın eylemlerinden dolayı cezalandırılasını istiyoruz."

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, gelmeyen tanıkların dinlenmesi ve eksik belgelerin beklenemesi için duruşmayı ocak ayına erteledi.



BK(İÖ/COŞ)