Abdurrahman Ö. tarafından havalimanında karşılanmadığını ve parasız kaldığı için mağdur olduğunu iddia eden Dudu Y.'nin iddialarına yurt dışında olduğu bildirilen sanatçının avukatı Hüseyin Turgut Bahar Adana'dan cevap verdi. Bahar, müvekkiline iftira atıldığını ileri sürerek, "Müvekkilimin boşandığı eşi bir takım ithamlarda bulunmuştur. Kendisi yurt dışında olduğu için iddialarla ilgili cevap veremedi. Söylediklerinin tamamı yalan olup hiç bir hukuki dayanağı yoktur. Aslı olmayan iddialardır. Taraflar 22 Mart 2012'de boşanmışlardır. Kararda çok açık ve net olarak tarafların birbirinden hiçbir şekilde maddi ve manevi alacağının olmadığı açıklanmıştır. Bayanın tam olarak amacının ne olduğunu bilmemekle beraber haberin belli bir kaynak tarafından müvekkilimizi toplum nezdinde küçük düşürmek için yapıldığını düşünmekteyiz. Bu konuda bayana karşı hukuki girişimlerimiz olacaktır" dedi.

22 Mart 2012 tarihli Ankara Akyurt Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen kararda, "Her türlü şahsi eşyası ile çeyiz olarak getirmiş bulunduğu tüm eşyaları almış bulunup, eşya olarak başka alacakları olmadığını kabul eder. Dudu Ö. (o zamanki adı) ile aynı şekilde Abdurrahman Ö. de Dudu Ö.'den herhangi bir alacağı yoktur. Taraflar edinilmiş tüm menkul ve gayrimenkul mallar bakımından alacakları olmadığını ve haklarını aldıklarını kabul ve taahhüt ederler" ifadeleri yer alıyor.

Dudu Y. eski eşi Abdurrahman Ö. ile görüşmek için 27 Ağustos Pazartesi günü Türk Hava Yolları'na (THY) ait bir uçakla Brüksel'den İstanbul'a gelip Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe vererek eski eşinden şikayetçi olmuştu. Dudu Y., eski eşi Abdurrahman Ö. evli oldukları dönemde kendisini kandırdığını iddia ederek "Fatih'teki daireyi sattı. Parasını bana vermedi. O dönem evliydik. Takılarımı da kendisine verdim. Halen ben Belçika'da yaşıyorum. Bana bir süre önce 'Türkiye'ye gel hakkını vereceğim' dedi. Ona inanıp geldim. Ancak beni havalimanında karşılamadı. Bu kişinin bulunmasını istiyorum. Benim bu yüzden ailemle aram açıldı. İstanbul'da kalacak bir yerim yok. Çocuklarım Belçika'da perişan bir halede. Dönüş biletim yok. Ne yapacağımı bilmiyorum" diyerek dert yanmıştı.



MKA(OA/SS)