Atakum İlçesi'nde oturan ve özel bir şirkette çalışan Güner K. ile yine özel bir hastanede hemşire olan D.K., 2008 yılı Kasım ayında evlendi. Bir yıl sonra bir kız çocukları dünyaya gelen çiftin arasında sorunlar çıkmaya başladı. Bunun üzerine D.K., eşine boşanma davası açtı. Davaları devam ederken geçen yıl Mayıs ayında, genç kadın polise giderek eski eşinin marketten dönerken yolunu kesip, kendisini bir mezarlığa götürdüğünü ve orada döverek tecavüz ettiğini iddia ederek şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Güner K., nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak, 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne hakkında hürriyeti yoksun bırakma ve tecavüz suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Son kez hakim karşısına çıkan Güner K. eşiyle boşandıklarını belirterek, zorla ilişkiye girmediğini ileri sürüp, "Son  zamanlarda eşim 24 saat çalıştığını, nöbete kaldığını söyleyerek eve gelmemeye başladı. Sonra öğrendim ki arkadaşlarıyla dışarılarda buluşup alkol alıyormuş. Bir doktorla geç saatlerde telefonla konuştuğunu öğrendim. Olay günü de kendisine bunu sordum. Bana ters cevap verdi. Aramızda tartışma çıktı. Bu sırada kendisine tokat attım. Ama rızası dışında kendisiyle ilişkiye girmiş değilim" dedi.

Duruşmaya katılmayan ancak daha önceki duruşmada ifade veren D.K. ise, sanıktan şikayetçi olduğunu söyleyerek, evlendikten 3 ay sonra eşinin kendisine şiddet uygulamaya başladığını ileri sürdü. Evlilikleri süresince bir kaç kez ayrıldıklarını ancak ailesinin kendisini eşinin yanına geri gönderdiğini belirten D.K., "Olay günü marketten eve dönerken önümü kesti. Otomobille eve bırakmak istediğini söyledi. Ben de kabul ettim. Ancak bir süre sonra bir köy yoluna saptı. 5 veya 6 kilometre kadar gidince mezarlıkta durduk. Öldüreceğini söyleyerek soyunmamı istedi. Korktuğum için soyundum. Bana orada tecavüz etti" diyerek şikayetçi oldu.

Mahkeme ise, sanığın boşandığı eşine tecavüz ettiğine dair kesin ve inandırıcı delil bulunmadığını belirterek Güner K.'nın bu suçtan beraatine karar verdi. Sanığa genç kadını dövdüğü için 5 ay hapis cezasına çarptırıp cezayı erteledi.


İA(MS/AAA) (FOTOĞRAF)