Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, AÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Türkiye'nin ilk yüz nakli ameliyatıyla birlikte, aynı vericiden alınan çift kolu 34 yaşındaki Atilla Kavdır'a nakleden ekibin başkanı Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi ve Estetik Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'ı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından basına açıklama yapan Başkan Akaydın, Prof. Dr. Ömer Özkan'ın 2002 yılında Akdeniz Üniversitesi’ne transfer olduğunu belirterek, "Bizi daima gururlandırmış, benim en sevdiğim genç meslektaşlarımdan biridir. Beraber çok ameliyata girdik. Özellikle meme cerrahisi ameliyatlarına beraber girdik. Kendisi, benim bildiğim en yetenekli cerrahlardan birisidir" diye konuştu.

ANKARA'DA BAŞLAYAN SERÜVEN

Prof. Dr. Özkan'ın gerçekleştirdiği çift kol nakli, dünyada bir ilk olan kadavradan rahim nakli ameliyatlarının beklenen başarılar olduğunu kaydeden Başkan Akaydın, şunları söyledi:

"Biz organ nakli serüvenine 1978’de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başlayıp, 1981’de Akdeniz Üniversitesi’nde devam ettik. Bu yapılan işler üç günde olmadı. Sayın Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu’nun, eski rektörümüz olarak, çok büyük katkısı vardı. Akdeniz Üniversitesi’nde yapılamayan organ nakli çok az sayıda. Deneysel akciğer, ince bağırsak nakli var. Ama onları da yapacak kadroları bu üniversite yetiştirmiştir. Bu noktaya gelmesi beni de burada rektörlük yapmış bir arkadaşınız olarak son derece gururlandırıyor. Bu insanlarla gurur duyuyorum."

Prof. Dr. Ömer Özkan'ın 'süper cerrah' olduğu fotoğrafını ilk çekenlerden birinin kendisi olduğunu kaydeden Başkan Akaydın, "Meme kanseri ameliyatlarında beraber bir ekol yakaladık. Aynı seansta ben memeyi alırken o yeni meme takıyordu. Kendi dokularından takıyordu" dedi.

ÖMER HOCALAR ARTMALI

Başkan Akaydın, en büyük korkularından birinin Prof. Dr. Ömer Özkan'ın Antalya’dan transfer olması olduğunu, fakat kendisinin kentten ayrılmayacağına ilişkin açıklamaları bulunduğunu ve bu nedenle kendisini bir kez daha kutladığını söyledi. Başkan Akaydın, "Kendisi 9 yıldır bu üniversitede ve 9 yıldır bu lafı söylüyorum. Ömer Hoca gibi insanların sayısı artmalı, onları kaptırmamalıyız" dedi.

BAŞKAN OLDU, MEME CERRAHİSİNDE BİZE ZARAR VERDİ

Prof. Dr. Ömer Özkan ise ziyaret nedeniyle çok mutlu olduğunu belirterek, "Bu üniversiteye geldiğimde, hocam bizi kabul ederek bu üniversiteye geldik. Emeği çok fazla bizde. Çok fazla ameliyat yaptık beraber. Aslında çok iyi meme cerrahıdır hocam. Belediye Başkanı olması, meme cerrahisinde bize zarar verdi" diye konuştu.

Prof. Dr. Özkan, sorular üzerine nakil yapılan hastalarının son durumlarının iyi olduğunu belirterek, detaylı açıklamanın ilerleyen saatlerde yapılacağını kaydetti.

AKŞAM ÇORBA, SABAH SOĞUK ÇAY İÇTİ

Dün akşam yemeğinde Antalya yöresine ait 'kulaklı çorba' içen Türkiye'nin ilk yüz nakli hastası Uğur Acar, sabah ise çay istedi. Sıvı gıdalarla beslenen Acar'a doktorlar soğuk çay verilmesine karar verdi ve Uğur Acar, ameliyatın üzerinden geçen 5'inci günde ilk çayını da içti.