Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, 'icbar suretiyle irtikap' suçundan 10'ar yıla kadar hapis istemiyle yargılanan eski Güzelyalı Belediye Başkanı Selçuk Mutlu, inşaat mühendisi eşi Selda Seven Mutlu ve müşteki İsmail Turan katıldı. Duruşmaya, 'irtikap suçuna yardım' suçundan 5 yıla kadar hapsi istenen dönemin Fen İşleri Müdürlüğü'nde görevli memur Ayhan Turan Uçar ise katılmadı.

Duruşmada konuşan müşteki İsmail Turan'ın vekili Özgür Meriç Turan, sanıklar Selçuk Mutlu ve eşi Selda Seven Mutlu’nun mal varlıklarının araştırılmasını ve yöneltilen suçun cezasının 10 yıl olması nedeniyle de her iki sanığın tutuklanmasını talep etti.

Mahkemeye heyeti, şikayetçi avukatının tutuklama talebini reddederek, sanık Selçuk Mutlu'nun belediye başkanlık görevine başladığı tarih ile görevinin sona erdiği süre  arasında mal varlığının eşi Selda Seven Mutlu ile birlikte araştırılması için ilgili birimlere müzekkere yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşma çıkışı konuşan müşteki İsmail Turan’ın avukatı Özgür Meriç Turan adaletin yerini bulacağına inancının tam olduğunu ifade ederek, “Belediye başkanlığı makamı milletin makamı olup, milletin temsil edildiği ve sorunlarının giderilmeye çalışıldığı, gönülle hizmet edilmesi geren bir makam iken maalesef sanıklar tarafından servet kapısı haline getirilmeye çalışılması son derece düşündürücüdür” dedi.



SB(FK/AAA)