Tüzel kişiliği 2009 yılında kaldırılarak Mudanya'ya mahalle olarak bağlanan Güzelyalı Belediyesi’nde geçen dönem Ak Parti'den Belediye Başkanı olarak görev yapan Selçuk Mutlu ve inşaat mühendisi eşi Selda Seven Mutlu’nun, 2007 yılında müteahhit İsmail Turan’dan 400 bin lira istedikleri iddiasıyla Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'İcbar suretiyle irtikap' suçundan haklarında 10’ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Karar duruşmasına Selçuk Mutlu, Selda Seven Mutlu, davacı İsmail Turan ve her iki tarafın avukatları katıldı. Mütalaasını veren savcı suçun vasfının oluşmadığı, şikayetçinin basiretli bir tacir gibi davranmadığını belirterek her iki sanığın beraatını istedi.

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuksuz sanıklar Selçuk Mutlu ve eşi Selda Seven Mutlu’nun beraatine karar verdi.

'ADALET YERİNİ BULDU'

Duruşma çıkışı konuşan Selçuk Mutlu, iddiaların iftira olduğunu defalarca söylediklerini dile getirerek şöyle dedi:

"Zaten mahkeme heyeti de bunların iftira olduğunu ara celselerde aldığı kararlar ve bugünkü son kararla ispatladı. Üzerimize atılan suçlamanın hukukla uzaktan yakından alakası olmadığını zaten söylüyorduk. Şükürler olsun adalet yerini buldu. Mahkeme kararıyla beraat ettik. Onlar bir takım çekleri bizlere verdiklerini iddia etmişlerdi. Fakat verdiklerini iddia ettikleri çekler, verdiklerini söyledikleri tarihlerde tedavülde bile değildi. Mahkeme bunu ispatladı. Hatta bazı bankaların çeklerin verdiği tarihlerdeki şubeleri bile yoktu. Bu tamamen bir yıpratmaydı. Başından beri belli bir senaryoydu. Kasıtlı olarak bu kadar yıpratılmaya uğradık. Bize iftira atan kişilere karşı yasal haklarımızı kullanacağız."

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUP DAVA AÇACAĞIZ'

Müvekkillerinin baştan beri suçsuz olduklarına inandığını söyleyen Avukat Suna Soydaş da, "Ortaya atılan soyut iddialar nedeniyle müvekkillerimiz uzun bir hazırlık soruşturmasından geçti. Arkasından dava açıldı. Bu süre içerisinde çok yıprandı ve mağdur oldular. Ama biz gerekli kişiler hakkında iddialar iftira niteliğinde olduğu için suç duyurusunda bulunup tazminat davası açacağız" diye konuştu.



SB(FK/COŞ)