Dalaman eski Belediye Başkanı Şevket Durmuş, Bodrum'da 2005 yılında Cavit Alan adlı  kişinin öldürülmesi olayında azmettirici olduğu iddiasıyla gözaltına alındı ve tutuklandı. 16 ay 11 gün cezaevinde yatan Durmuş, Cavit Alan'ı öldürdükleri belirlenen Hasan Sabuktekin, Hüseyin Sabuktekin ve Veli Sabuktekin kardeşlerin yakalanmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Muğla Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2009 yılında sonuçlanan davada, hakkında 14 yıl hapis cezası verilen Durmuş, yeniden cezaevine konuldu. Durmuş, mahkemenin kararına itiraz ederek Yargıtay'a başvurdu. Yargıtay'ın, sanıklardan birinin avukatının olmaması nedeniyle kararı bozması üzerine yeniden yargılanan Şevket Durmuş, 7 Eylül 2010'da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu tarihten itibaren Dalaman'da yaşayan Şevket Durmuş'a kötü haber dün geldi. Yargıtay, Şevket Durmuş'un 14 yıllık hapis cezasını onayınca, eski başkan yeniden cezaevine konuldu.

FACEBOOK'TAN KENDİSİ DUYURDU

Şevket Durmuş, kararı sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan kendisi duyurdu. Uzunca bir yazı kaleme alan Durmuş, yaşamı boyunca karşılaştığı sıkıntılarla, çevresine faydalı olabilmek ve çocuklarının kendisine olan ihtiyacını düşünerek pes etmeden mücadele ettiğini belirtti. İnsanlara iftira atmadığını, kendi menfaati için başkalarına asla zarar vermediğini kaydeden Durmuş şöyle yazdı:

"Yargıtay'ın cezayı onaması üzerine savcılık yakalama müzekkeresi çıkarttı. Günlerdir aileme, anne, babama, kardeşlerime, eşime çocuklarıma durumu açıklamak istememe rağmen açıklayamadım. Güzel birşey olsaydı söylerdim, ama 'ben aranıyorum, cezaevine gideceğim' diye nasıl söyleyebilirdim. Cezaevinde yatmak onurlu bir yaşamdan sonra nasıldır?"

Önünde üç seçenek bulunduğu ifade eden Durmuş, "1. intihar etmek, 2. kaçmak, 3. teslim olmak. İnancımıza göre intihar edemezdim, çok büyük günah olduğu için. Kaçamazdım, sevenlerimin benimle ilgili inançlarına şüphe düşürmemek için. Benim için her saniyesi ızdırap ve çile olacak cezaevinde yaşamaya gitmek için savcılığa teslim olacağım. Ve böylece de 51 yıllık yaşamımın 37 yıllık siyasi yaşam kısmı noktalanmış oluyor" dedi.



CK,EK(AÖ/COŞ)