Periyodik göz muayenesi için Dünyagöz Antalya Hastanesi'ne gelen eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, yerel seçim takviminin değişeceğini düşünmediğini söyledi. Muayene öncesi gazetecilerle sohbet eden Tüzmen, AK Parti'nin diğer siyasi partiler ve geçmiş iktidarlardan farkının verdiği sözü yerine getiren, söylediğini yapan bir yapı olması olduğunu kaydetti. Eski Bakan Tüzmen, "Bugüne kadar takvimlerde de, planlarda programlarda da herhangi bir değişiklik yapmadık. Ne söylediysek planımızı yaptık ve onu gerçekleştirmeye çalıştık. Ben inanıyorum ki, sayın başbakanımızın verdiği takvim, yerel ve genel seçimlerde olsun hiç değişmedi, bundan sonra da değişeceğini zannetmiyorum" diye konuştu.

'BAYRAĞI DEVRETMEKTE YARAR VAR'

Kürşad Tüzmen, "Yerel seçimlerde adaylık düşünüyor musunuz?" sorusuna ise kesin bir ifadeyle "Yok" dedi. Kendisi için böylesine spekülasyonların içine girmenin yanlış olacağını kaydeden Tüzmen, şunları söyledi:

"Ben bugüne kadar verilen görevi her zaman yaptım. Göreve talip olmadım. Şu anda danışmanlık hizmeti veriyorum, yönetim kurulunda üyelik yapıyorum. Zaten 7 seneye yakın bakanlık yaptım. 70 sene bakanlık yapan bir insan hiçbir ülkede yok. Dolayısıyla bunları belli noktalarda bırakıp, bizden sonra gelenlere vermekte yarar var diye düşünüyorum. Bayrağı devretmekte yarar var. Onların vereceği katkılarla Türkiye daha iyi noktalara gelecektir diye düşünüyorum. Ben pilot olduğum için bir söz var, 'Biz kalktığımız meydana bakmayız.' Uçağı kaldırdığın zaman kalktığın meydana bakmazsın, baktığın zaman düşersin. O meydana bakmayacaksın."

Sohbetin ardından Tüzmen, hastanede göz kontrollerini yaptırdı. Hastane Başhekimi Dr. Hakan Sivrikaya tarafından yapılan kontrollerde eski Bakan Kürşad Tüzmen'in ciddi bir sağlık sorunu bulunmadığı belirtildi.



EB(SU/COŞ)