Olay saat 16.00 sıralarında Feyzullah Mahallesi, Krizantem Sokağı’nda meydana geldi. İddialara göre, Emre Akdeniz (18) ve Hasan Dursun (18) adlı iki arkadaş sokak üzerinde konuşurlarken, yanlarına aralarında bir süredir husumet bulunan eski arkadaşları Mert K. (20) geldi.



Bir süre sokak üzerinde konuşan 3 kişi arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın uzaması üzerine sabıkalı olduğu öğrenilen Mert K., belindeki tabancayı çıkararak eski arkadaşlarına ateş etti. Sol bacağından vurulan Emre Akdeniz ve kolundan vurulan Hasan Dursun yere yığılırken, seken kurşunlardan biri de yoldan geçen Füsun Topal’a (54) isabet etti.



Mert K., olay yerinden kaçarken olayı gören vatandaşlar sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Yaralılara ilk müdahaleyi bu sırada yoldan geçen diş hekimi Umur Arıkan, yaptı. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, Akdeniz ve Dursun’u ambulansla Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırırken, Füsun Topal ise yakında bulunan bir tıp merkezine götürüldü. Burada yapılan müdahalenin ardından Füsun Topal da Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.


Olay yerine gelen polis ekipleri çevre emniyetini aldıktan sonra, incelemelerde bulundu. Polis olaydan sonra kaçan saldırgan Mert K.nın yakalanması için çalışmalara başladı.


BİLGİ İÇİN


Mert K.: Mert Kazan