Afrodisias Müzesi'nde işçi olararak çalışan, evli ve 8 aylık bir kız çocuğu babası Seyit Taş, dün saat 02.00 sıralarında polisi ve 112 Acil Servis'i arayıp, Karacasu Spor Salonu yakınındaki cimnastik aletleri bulunan parkta bir yaralı olduğunu söyledi. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Taş'ın kucağındaki Karacasu Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü'nde bekçi olarak çalışan evli ve 2 çocuk babası Yücel Gümüş'ün öldüğünü belirledi. Polis, Seyit Taş ile yanındaki kuzeni Osman Taş'ı gözaltına aldı. Seyit Taş, polisteki sorgusunda Gümüş'ü öldürdüğünü itiraf etti.

Seyit Taş ifadesinde, eşi 24 yaşındaki Gonca Taş'ın son günlerde cep telefonunu elinden düşürmemesi üzerine şüphelendiğini belirtip, "Telefonu inceleğimde gelen mesajlardan Gümüş ile ilişkisi olduğunu öğrendim. Bunun üzerine Gümüş'ü arayıp, konuşmak istediğimi söyledim. Olay günü kuzenim Osman'la iki bira alıp, Karacasu Spor Salonu yakınındaki buluşma yerine gittim. Burada özel bir şey konuşacağımızı söyleyip, kuzenimi yanımızdan uzaklaştırdım. Daha sonra Gümüş'e eşime attığı mesajları gördüğümü söyledim. Aramızda tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüştü. Küfür etmesi üzerine Gümüş'ü yumruklamaya başladım. Bu sırada Gümüş, cebinden çıkardığı bıçakla bana saldırdı. Çıkan arbedede elindeki bıçakla göğsünden ve sırtının dört yerinden yaralandı. Bileğinden tutmama rağmen bıçağı bırakmıyordu. bir süre sonra aşırı kan kaybedip, kucağıma yığıldı. Daha sonra gürültüler üzerine yanıma kuzenim geldi. Polisi ve 112 Acil Servis'i arayıp, durumu bildirdim. Kuzenimle birlikte gelen polislere teslim olduk" dedi.

Gözaltına alınan Seyit Taş ile bira aldıkları marketin güvenlik kameraları tarafından da birlikte görüntülendiği kuzeni Osman Taş, polisteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Tutuklanan şüphelilerden Seyit Taş'ın ilçeye bağlı Geyre Beldesi'nin Belediye Başkanı AK Parti'li Hüseyin Gökçe'nin damadı olduğu öğrenildi.

Öte yandan Yücel'in İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından yakınları tarafından teslim alınan cenazesi, bugün ikindide Karacasu Merkez Camisi'nde kılınan namazın ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi.



MG(AÖ/SS)