Ayazağa Mahallesi Dereboyu Caddesi Numara 69'daki Kardelen Apartmanı'nda saat 10.30 sıralarında meydana gelen olay iddiaya göre şöyle gelişti. Şakire Maviş (36) ve Ercan Maviş (45) arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma sırasında Şakire Maviş göğsünden yaralanınca, Ercan Ermiş eve ambulans çağırdı. Ercan Ermiş, gelen sağlık ekibine olayı, "Eşimle tartıştık. Bu sırada yere düşerek vazoya çarptı. Kırılan vazonun cam parçaları göğüs bölgesine saplandı" diye anlattı. Şakire Maviş'in öldüğünü belirleyen sağlık ekibi, göğsündeki 3 yarayı farkederek polise haber verdi. Polisin evde yaptığı araştırmada, bilgisayar masasının altında kanlı şiş bulunması üzerine Necmettin Ercan Ermiş gözaltına alındı. Olay sırasında evde bulunan çiftin 6 çocuğundan ikincisi Esra Maviş de ifadesi alınmak üzere Ayazağa Polis Merkezi’ne götürüldü.

Şakire Maviş'in cesedi, savcının incelemesinin ardından İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Bir fabrikada boyacı ustası olarak çalışan Necmettin Ercan Ermiş'in Ayazağa Polis Merkezi’nden cinayet şüphesi ile sorgulanmak üzere Şişli Asayiş Büro Amirliği’ne götürülürken ağladığı dikkat çekti. Olayın duyulması üzerine ailenin Van’daki akrabaları İstanbul'a geldi. 

Maviş ailesinin daha önce kavga ettiğine şahit olmadıklarını belirten komşuları, "Burada kiracı olarak oturuyorlardı. Anadolu Yakası’nda kendilerine daire aldılar. Oraya taşınmaya hazırlanıyorlardı. Çocuklarının hepsi okuyor" diye konuştu. 

MÖ (TT) (FOTOĞRAF)